Момичешки тайни

Разум и чувства по време на намаления

Изгоден шопинг на кредитна карта разстояние

Разум и чувства по време на намаления

Снимка: pexels.com

Сигурна съм, че всяка от вас е имала момент, в който се е нуждаела от чифт красиви обувки, защото й предстои първа среща, от тренди чанта за традиционното излизане по женски или от ослепителна рокля, която ще накара новата приятелка на бившия й безумно да й завиди. И всичко това се случва точно преди заплата и малко след поредното спонтанно, малко необмислено, но така вълнуващо пътуване.

Сякаш по закона на Мърфи точно когато предстоят най-изгодните намаления, предколедните покупки и какво ли още не, портмонето и банковата ни сметка са вече някъде на... ръба на разума, докато в главата ни тиктака „шопинг, шопинг, шопинг“. Как да излекуваме тази есенна меланхолия освен с няколко страхотни модни придобивки, в които сме сигурни, че ще сме неотразими? И с помощта на кредитна карта на БНП Париба Лични Финанси, разбира се! Не само че не заема място в малката компактна чанта, която предпочитаме да носим този сезон, но можем да пазаруваме с нея навсякъде.

Срок за връщане

Какви още са нейните предимства? Ако я използвате разумно и погасявате изхарченото в определения срок, няма да се налага да плащате. Да, това е така нареченият гратисен период, в който, ако успеете да си върнете задълженията, няма да ви се начисли лихва. При кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси този гратисен период е цели 58 дни. По този начин при първа възможност можете да възстановите липсващата сума и ще сте една стъпка напред при следващия шопинг. Все пак модните изкушения ни следват по петите всеки ден.

Затова следете баланса

Най-лесно е да пазите СМС-ите, които ви уведомяват за всяка направена покупка. С тях ще може лесно да проследявате баланса по кредитната карта, но не по-малко важно е да знаете колко ви остава от гратисния период и съответно коя е падежната дата на погасяване. Добре е още при подписването на договора да попитате за лимита, гратисния период и лихвата на картата, както и къде може да се използва тя, за да се впуснете спокойно в поредната щура надпревара из магазините.

Захранване на личната сметка

Още едно предимство на кредитните карти на БНП Париба Лични Финанси е услугата Превод от карта към сметка, с която можете да направите превод от картата към личната ви банкова сметка. Можете да го заявите онлайн, и то за сума над 400 лв., колкото е ограничението на повечето банкомати. Така разполагате с пари в брой по сметката си, без да плащате такса за превода. Добре е да знаете, че при тази услуга няма гратисен период.

И все пак разумът...

Хубаво е да знаете, че можете да си купите всичко, което искате, и то на момента, но емоциите понякога трябва да отстъпват място на разума. Припомняме ви, че макар и под формата на карта това е паричен заем, ето защо е добре да прецените внимателно дали е абсолютно задължително да използвате тези пари... точно сега.

Кое момиче обаче би устояло на изгодни модни находки и малко шопинг прегрешения? Аз не бих. Още повече че този месец удоволствието от пазаруването с карта на БНП Париба Лични Финанси е по-голямо, защото мога да получа бонус от 20 лева обратно по сметката си.

С подкрепата на БНП Париба Лични Финанси