Момичешки тайни

Сатурн е в Козирог до 2020 г.: Какво е важно да знаем?

Първа част

Сатурн е в Козирог до 2020 г.: Какво е важно да знаем?

Снимка: Bruce Mars

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

На 19.12.2017 г. Сатурн влезе в Козирог до 21.03.2020 г., когато ще навлезе във Водолей. На 01.07.2020 г. Сатурн ще се върне ретрограден в Козирог, а на 17.12.2020 г. окончателно ще премине във Водолей

В следващите редове Astrobooth предлага прогнози как транзитът на Сатурн в Козирог ще повлияе на различните знаци. За по-голяма точност на прогнозата е добре да четете както статията за слънчевия си знак, така и тази за асцендента си. Асцендента си можете да изчислите в Astrobooth, ако въведете и часа на раждането си в профила си в сайта или апа (той в момента не е задължително поле, за да правите прогнозите си).

 

Oвен

Когато Сатурн преминава през дома на кариерата във вашия хороскоп от 2017 г. до 2020 г., той ще подложи на проверка това, с което се занимавате. Носи ли ви то радост, щастие, достатъчно ресурси и резултати. Създавате ли си с него верния имидж и социален стаус, които искате. Ако отговорът на тези въпроси е отрицателен, ще се наложи да направите промени, да смените попрището.

Ако сте щастливи и на вярната пътека, усилията и дисциплината ви ще дадат резултат. Сладки са наградите от Сатурн, макар и трудно извоювани, но заслужени! Ако поемете по нов път и изберете нова работа, бъдете внимателни и преценете всички „за“ и „против“, преди да поемете риска, и особено важно, попитайте себе си това вашето желание и мечта ли е. Овенът се грижи за кариерата и имиджа си и реализмът ще му се отрази много полезно.

Телец

Телецът ще прегледа в периода 2017 г.-2020 г. своето образование и квалификация – те тези ли са, от които има нужда за своята социална и професионална реализация, достатъчно ли е учил, има ли нужда от нови знания и умения. Отново, ако отговорът е положителен, може би само още някаква престижна програма за обучение ще увенчае усилията му. Обратно, ако това не е така, ще трябва много сериозно да направи проучване на курсовете и университетите, които предлагат съответните обучения. С критично око ще избере най-практичното, което ще бъде най-задоволително като крайни резултати от дипломиранешо и врати, които ще му отвори.

Телецът ще планира и състави график на пътуванията си. Сатурн ще го накара да поработи сериозно, за да си осигури удоволствията, които си поставя за цел. Ще спестява и приоритизира. Ако случайно религията, вярата или висшата философия, в която Телецът вярва, се окаже ненадеждна и неадекватна на важните цели в живота му, то той може да я смени сега, присъединявайки се към нова философска група или формация. Телецът знае как да работи упорито, сега ще трябва да стане и стратег в планирането.

Близнаци

Сатурн ще ви накара през следващите почти три години да прегледате всичко, свързано със спестовни планове, застраховки, осигуровки и ако се разделяте с половинката – договорката, която сте постигнали. Във връзката също ще ревизирате какво дава като ресурс отсрещната страна и дали това е реципрочно на това, което вие влагате, дали покрива вашите очаквания за изграждане на сигурност заедно. Дългосрочните ви планове ще бъдат обсъдени сериозно и няма да приемате увъртания и изплъзвания по тези въпроси.

В секса (защото ще направите оценка и на тази част от живота) също ще станете сериозни и ще поставите своите изисквания и очаквания към другия като условие на връзката и нейната дълготрайност. Всичко това, така нетипично за вас, ще се случи, за да подреди и приоритизира сектора в живота ви, свързан с парите на другите, ресурсите на партньора, наследствата, секса и тайните. Да, и няма да искате да има неразгадна тайна. Близнаците обичат предизвикателствата, сега това предизвикателство се нарича сериозност и търпение.


Рак

Сатурн ще е в опозиция на вашия знак, скъпи Раци, почти три години. Най-важните неща в живота ви ще са свързани с партньора, вашата връзка с него, с адвоката, лекаря или счетоводителя ви, с бизнес партньора ви. Това ще е време, в което ще се рафинирате във взаимоотношенията с важните за вас хора, като те ще са силните, а вие ще се съобразявате, защото те ще носят отговорността за действията и ще ви насочват мъдро, макар и понякога по труден път. Ако с някого стане обаче ненужно трудно, ако той прояви грубост и незачитане и нямате полза или развитие заедно, ще трябва да се разделите. Сатурн винаги „изчиства“ ненужните хора и неща в живота ни занапред.

Ще има и такива, които ще ви окуражават да дерзаете, ще ви подкрепят да станете човека, който искате. В този период за вас ще е по-лесно и правилно да останете сам/а и да изпитате тази тежест, вместо да продължите с човек, който ви възпира, и в компания, която е станала неудобна. При този транзит тези, които нямат сериозна връзка, не трябва да губят време в неплодоносни или затормозяващи връзки, които не им носят удовлетворение. Дори временната самота не е скъпа цена за връзка, от която после трудно ще се измъкнете или която не е била за вас. Ракът разбира от чувства и доза реализъм в партньорствата ще е много здравословна за него.

Лъв

Сатурн ще е в сектора на здравето и ежедневната рутина за вас до 2020 г. Чудесен период за предприемане на практични и сериозни промени в тези области като например: нова диета, нов режим, начин на живот, график, поведение, нови ограничения, промяна на навици, спиране на лоши навици. Сега разбираме какви последици имат лошите ни навици! Сатурн ще ни покаже къде и защо трябва да се променим. Влезте във форма! Трудно е за Лъва да се ограничава, но всеки взима своята поука от транзитите на Сатурн. Научете се и вие, като го направите с желание, мотивация и ентусиазъм, присъщи само на огнената ви природа.

Ако имате подчинени, този период ще бъде проверка и за тях – кой да остане с вас и с кого да се разделите, независимо кой от вас ще инициира процеса. Ако ежедневните ви задължения не са ви по сърце и не са пътят към вашата цел, ще трябва да смените – ако не работата, то поне позицията и задълженията. Всичко в работата трябва да е подредено и да носи резултат, сигурност и трайност.

В здравето всеки навик и рутина също трябва да са обмислени и прегледани, променени където трябва. Това е смисъслът на транзита. За промените Сатурн ще е на ваша страна, ако сте прилежни и дисциплинирани. Имате прекрасна цел да станете суперздрави и да се справяте за „отличен“ с ежедневните задължения! Лъвът обича да блести, нека сега да е със здравето си и в ежедневните ангажименти!

Дева

През следващите години до 2020 г., докато Сатурн е в Козирог, вашите романтични връзки ще бъдат разгледани под микроскоп – от вас. Дали ви носят каквото търсите, човекът верният ли е, ще издържат ли на хода на времето. Все тежки въпроси за романтични връзки, но това е подходът на Сатурн, който ще се наложи да имате. Някак животът ще поиска от вас тази сериозност. За да постави на проверката на времето още отрано тези увлечания. Така ще бъдат прегледани под лупа и децата или плановете за деца, хобитата, игрите и забавленията, на които обичате да се радвате. Нищо излишно, само най-важното, най-необходимото.

Ако за нещо в тези области трябва да се положи труд и грижа, това ще е вашата стихия, ще вложите всичко от себе си да укрепите, утвърдите и направите това дълготрайно – творчески проект, планове, любов дори. Има стойност в това да оценим нещо или някой, в когото сме влюбени, реалистично. Иначе по време на влюбеността ни това е невъзможно, а сега Сатурн ще го изиска от нас. Някое забравено хоби, спорт, занимание сега ще се появи наново и ще ви даде нов устрем и сили. Интересното е, че дори ще може да извлечете и полза от това занимание или връзка. Сатурн казва: винаги практичен реализъм, дори в любовта. За вас, ефективни Деви, това е идеална цел!

Очаквайте влиянието на Сатурн в Козирог за останалите шест знака от зодиака в следващата статия на Astrobooth.