Момичешки тайни

Сатурн е в Козирог до 2020 г.: Какво е важно да знаем? (Везни - Риби)

Втора част

Сатурн е в Козирог до 2020 г.: Какво е важно да знаем? (Везни - Риби)

Снимка: kaboompics

Astrobooth е приложение за партньорски хороскопи, уникално със своя задълбочен и аналитичен астрологически подход. Представяме ви рубриката на Йосифа Архангелова от Astrobooth за любители астролози, която отговаря на нашите най-съкровени въпроси за връзките ни и взаимоотношенията с близките ни хора.

На 19.12.2017 Сатурн влезе в Козирог  до 21.03.2020, когато  ще навлезе във Водолей. На 01.07.2020 Саурн ще се върне ретрограден в Козирог, а на 17.12.2020 окончателно ще премине във Водолей.

В следващите редове Astrobooth  предлага прогнози как транзитът на Сатурн в Козирог ще повлияе на различните знаци. Първата част на прогнозата можете да видите тук. За по-голяма точност на прогнозата е добре да четете както статията за слънчевия си знак, така и тази за асцендента си. Асцендента си можете да изчислите в Astrobooth , ако въведете и часа на раждането си в профила си в сайта или приложението (той в момента не е задължително поле, за да правите прогнозите си). 

 

Везни

За вас Козирог заема сферата на дома, семейството, началото и края, както и подсъзнанието. Сатурн в Козирог ще ви накара да преоцените всеки елемент от тези сфери на битието ви в периода до 2020 г.. Ако сте щастливи с мястото си в живота, семейството и мястото, където живеете, то сега само ще затвърдите позициите си. Може би ще ремонтирате или обновите нещо старо, но няма да внасяте основни промени. Ако нещо обаче, дори подсъзнателно, ви мъчи, не ви дава мира и спокойствие, то сега ще настъпят промени, които ще засегнат фундамента на тези отношения и позиции.

Може да потърсите себе си в различни практики и занимания, които да ви помогнат да разберете какво всъщност търсите. Може да укрепите връзките със семейството си и да поемете повече отговорности, да отделите повече място в живота си на тези отношения, както и може да започнете да подреждате така живота си, че да мислите за дете и нов член на семсйството. Устройството на дома и фамилията ще са ви приоритет.  Везни, вие винаги търсите баланса и хармонията – направете това тема на укрепването на основите на дома и семейството ви. Освежете старите елементи и създайте място за новите решения и хора в него.

 

Скорпион

Вие знаете да говорите, да общувате,  да налагате волята си. Един Скорпион винаги знае, ако го лъжат и винаги разбира истинската причина за човешкото поведение. Във вашия астрологичен дом на общуването, писането, кратките пътища, братята и сестрите, вие ще станете истински авторитет и каквото кажете, ще е като написано на камък, т.е. закон! Е, това прави общуването много по-сковано и тежко, отколкото е свиканала водната ви природа, но дълбочината е там, както и абсолютният реализъм и истинност. Добра замяна за липсата на гъвкавост и дозата инат, които са ви обсебили сега. Вие ще знаете винаги какво е в окото на урагана на всеки проблем, бил той и най-сложния и това ще кара думата ви да се чува. А един Скорпион винаги говори тихо и загадъчно, точно, за да бъде чут. Сега ще бъдете по-директни и ясни, но пък това само ще добавя сила към вашата, която и без това не е малка.

Внимавайте обаче с властта, която сега с охота ще упражнявате през думите и общуването, за да не прекалите със студенината, безапелативния подход и безмилостния реализъм! Можете обаче да записвате мислите и хрумванията си, ще ви се четат и зачитат, ще ви уважават за тях. Спомени, анализи, размисли или проза, стига да предвидите график на работа, да дадете структура на процеса. Ще има промени в съседските места, които обичахте да посещавате и да си почивате, ще има промени и при братята и сестрите, ще поемат повече отговорности и грижи. Ще вземат важни решения за живота си – за добро или за раздяла, а вие ще бъдете нужен там за съвет и подкрепа. Може да ви поканят на откриване на ново заведение в съседство, на сватба на брат или сестра или да оплачете заедно важна раздяла или закриване на любимо място.

Животът тече бързо и понякога земната енергия на Козирога, измерваща времето за сеене и времето за жътва, е важна отправна точка за мъдрия Скорпион да настрои личния си часовник, да казва верните думи, анализи, послания към другите и те ще останат вечно в „Споменика“ на събитията.

 

Стрелец

Сатурн ще транзитира вашия втори дом на лично спечелените пари и ценностите, на финансите ви. Със строго око прегледайте източниците си на доход. Тези ли са, които ще издържат проверката на времето, все така и все по толкова пари ли искате да печелите. За какво ги харчите? Как управлявате бюджета си? Ако отговорът е "Стабилно, разумно, това е, което винаги съм искал и което ще ме изведе до мястото в живота и финансовата стабилност, които търся", то вие сте на прав път и само се иска да укрепите устоите си. Ако не, то ще се наложи промяна на начина и мястото, от което получавате дохода си, на самия доход и неговото правилно изразходване.

От колко точно и как имате нужда? Този въпрос ще е в центъра на мислите и действията ви от късната 2017 г. до ранната 2020 г. и после, след краткото пребиваване на Сатурн във Водолей, пак ще се върнете към него, за да вземете окончателните и най-важни решения в живота си по този въпрос за  период до следващите 28 години.

Ако случайно печелите парите си от умения, които не са най-стабилните или с най-голям потенциал, ще трябва да ги промените, развиете, усъсвършенствате или да промените всичко.

Сатурн винаги иска големи и стабилни резултати,  изкарани с упорит труд по правилата и по стария традиционен начин! Е, за един авантюристичен Стрелец това май е сковаващо еднообразно, но помислете каква цел е това – голямата награда на големия успех с верните средства и качествения труд. Кой друг може да ви го обещае, освен Сатурн в Козирог! А Стрелецът винаги знае как!


Козирог

Сатурн навлезе във вашия знак, за да бъде там от декември 2017 г. до част от 2020 г.. Вашата игра е на мода, Козирози, правете всичко по вашия начин.  Сложете приоритетите, изкачвайте се по стълбицта на успеха, дерзайте с упорит труд, усилия и хъс! Без страх! Фокусирани върху най-важното, ще успеете, както винаги, защото работите и защото ви е трудно. Садо-мазо? За някои може би, но вие знаете старата мъдрост – победа без кръв и сълзи няма! Вашата мисия е вашата цел сега! Мантрата ви е свещена, тя ще ви изведе на върха. Може ли да паднете? Да, не един път. Реализмът изискава да кажем, че пътят ви ще е трънлив, но това е само за да ви провери – това ли е пътят, това ли искате, това ли е истинската ви цел? Ако да, значи струва си!

Ще напрвите промени  в себе си  по пътя към целта, може и целта да се смени, ако не е била вярната, но път ще има, усилие и награда на върха. Пазете своята автентичност и бъдете верни на себе си! Може дори да смените поприще, вярвания, образа си за пред света, да преосмислите ценностите си и личното си аз.

Във връзка със здравето Сатурн ще ви накара да се погрижите и/или да прегледате кости, зъби, стави, колене, коси, нокти. В грижата за себе си може да ви потрябва друг, нов физически вид – по-аскетичен, по-земен, по-спокоен и семпъл.

Сега връзките не са ви така важни, както сте си важни вие самите и връзката със себе си! Ще преоцените приоритети те си и как се грижите за тях – финанси, работа, имидж, успех, ще пренапишете визията за бъдещето си. Това е дълбока и сериозна работа по основите на всичко, което сте самите вие и което ви изразява. Бъдете прилежни, реалистични и действайте, ще издържите!

 

Водолей

Неочакваното дойде – ревизия. Старата, досадна и сериозна ревизия на скритите тайни, самотата, изолацията и всичко, за което не говорим и от което се страхуваме. Там, където сами проваляме себе си, където не се подкрепяме, лошите навици, измислените светове на неясните мечти и опасения – дълбочините на Аз-а, в които не обичаме да ровим. Е, на този таван ви се падна да сложите ред – дойде му времето! Как става? Ами идва известие от миналото вместо спомен, разбираме нещо, което не е било така, осъзнаваме същината на тайните си, търсим опора навътре в себе си, сами, търсим истината и се опитваме да сме реалисти.

Изолацията и местата на изолация символизират 12-ти дом, в който е за вас сега Сатурн в Козирог. Ще бъде малко тъжно и сериозно – дали ще посетим някой близък в болница и ще разберем, че нищо няма да се върне в предишния си невинен вид...

Може да отидем в манастир, сами на път или в ашрам - да помълчим. Да успокоим ума си – чудесен начин за отработване на този дом. Какво ще ви даде тази опитност: просветлено, ясно съзнание защо и какво бихте искали да правите и постигнете, колко време и какви ресурси имате за това.

Личната ви скала за ценности ще бъде изчистена от романтичните извивики на неяснотите и празните измислици. В тези три години суетата на живота, многото приятели, шумната любовна връзка дори, могат да ви дойдат в повече. Всякакви тайни обществени и езотерични учения, които да практикувате, са добри. Въоръжени с погледа на вечността от позицията на самотата ще оценявате вярно всеки елемент от живота си, Водолеи. В крайна сметка не е ли това същността на вашата прословута свобода?

 

Риби

Скъпи Риби, Сатурн ще посети вашия дом на групите, обществата, надеждите и вярванията. Вече ще проверяват с теста за злато всяка организация, с която се ангажирате. Ще преоцените приятелствата си – истински ли са, оцеляват ли и ще оцелеят ли и знапред. Ще се раазделите с едно-две. Вие сте знаели вътрешно и дълбоко в себе си кои са на приключване, но сега ще трябва да произнесете и присъдата си, което за добрите Риби винаги е трудно. Ще има повод и момент, но и това ще е за добро. Този период иска от вас точно това. Някои неща от тези ще станат и естествено, просто житейски. Помнете, че всяко място на отишъл си човек от живота ни отваря място за друг, нов! Ще избирате много разумно и практично сега, ще се ръководите от вечните ценности на приятелствата.

Сега и вашата кариера ще започне да ви се отплаща. Очаквайте приходи, почести, нови социални кръгове. Ако досега са били възпряни, сега са вече налице! Новите връзки ще градите на база на добре премислени и правилни очаквания.  

В края на периода очаквайте този процес да е завършен и цял. Ако за Риби хаосът е стихията им, а приятелствата и добротата – силата им, то сега се иска да сложите ред и да прегледате наличностите по тези свои силни страни: какво (и кой) ви трябва и занапред и какво – не. Помнете, че решенията сега са окончателни, защото са взети с подкрепата на Сатурн в Козирог.