Момичешки тайни

Щастието да работим, откъдето си поискаме

Всичко за новия Acer Spin 5

Има много предимства да работим home office и мисля, че много от нас успяха да ги усетят през последните месеци. Е, има и своите недостатъци, но някак е успокояващо и дори вдъхновяващо (особено за творческа професия като моята) да знам, че мога да грабна лаптопа си и да работя от любимото си кафе, в парка (ако имам достатъчно налични мобилни данни на телефона си) и дори на плажа (лято е, да не забравяме!). Особено когато денят ми е разпокъсан между снимки, срещи и не знам в кой момент къде ще се озова.

Сега това става още по-приятно и лесно, разбира се, в компанията на новия Acer Spin 5, защото за нас, Момичетата, е важно не само да носим в ръцете си стилен и елегантен лаптоп (а този има награда за дизайн от reddot 2020), но и той да бъде лек и удобен, тъй като понякога ни се налага да носим и няколко чанти с последните си модни находки.

Да, мултифункционални сме, точно като този тънък и трансформиращ се модел, който – освен че тежи малко над 1 килограм – има и дълъг живот на батерията, което го прави идеалният спътник на много професии и особено на моята. И ако съм готова с поредния си материал или отговор на мейл, мога да завъртя екрана и лаптопът да се превърне в таблет, на който мога да чета, да гледам новия видеоклип на любим изпълнител или да скицирам (нещо, което се превърна в мое хоби напоследък).

За това допринася и писалката Acer Active Stylus с различни нива на чувствителност при натиск, за да получим истинското усещане на притискането на писалка към хартия за по-прецизни щрихи и движения. Когато е свързана с докинг елемента, тя се зарежда бързо – само за 15 секунди, което осигурява 90 минути безпроблемна работа.

Сигурно веднага ви прави впечатление, че Acer Spin 5 е малко по-квадратен. Това е заради екрана от ново поколение, който (освен че е много тънък и е с 3:2 IPS VertiView дисплей) дава на окото допълнително 18% по-голяма площ от стандартния 13,5‘‘ екран. Това улеснява изключително много работата с документи, както и четенето, защото мини размерът на лаптопа съвсем не означава мини размер на екрана, поне не и в този случай. Още едно предимство и за рисуването, и за скицирането върху дисплея.

Докато правя някое от всички тези неща, обожавам да слушам музика (дори и да работя в заведение), моята си музика, която ми помага да се изолирам от хората наоколо и да се концентрирам. С новия Acer Spin 5 това е още по-голямо удоволствие, защото високоговорителите са насочени така, че да извлечем максимума от мултимедията. Комбинирани с Acer True Harmony, оптимизирано DTS® Audio и поддръжка на Microsoft Cortana, те осигуряват богат и кристално чист звук за всичките му режими. Нещо, което е особено важно и в случай че трябва да проведа работен разговор през Zoom, а не съм на добре изолирано място. А в края на работния ден съм готова да мина през любимия си бар за един коктейл с приятели и дори да забравя, че нося лаптопа си с мен, който се е приютил в дамската ми чанта. Да, точно толкова е голям!

С подкрепата на Acer