Момичешки тайни

Тайната за перфектната фигура на Амал Клуни

Една от най-вдъхновяващите жени

Амал Клуни, съпругата на Джордж Клуни, е не само изключително красива жена, но и личност, която следим с интерес. Тя е успешен адвокат и има тясна специализация в международното право. Защитава човешките права и сред доверителите й са министър-председатели, журналисти, както и Нобеловия лауреат Надя Мурад. В юридическата й практика са и делата срещу Ислямска държава, в които защитава „робите на ИДИЛ“ – жените язиди. Освен това тя е и майка – на родените през 2017 близнаци  Александър и Ела. 

43-годишната Амал има безупречен вкус и усет за мода, но и поддържа стройна и елегантна фигура. Затова и с любопитство поглеждаме към менюто й, от което можем да извлечем някой добър съвет или просто да се усмихнем на факта, че семейство Клуни има стая за домашно кино, в която е пълно с бурканчета с бонбони и машина за пуканки.

Закуска

Отговорът е нетрадиционен – супа от водорасли, а понякога към нея включва и варено яйце. Според сп. Heat майката на две деца е на средиземноморски режим на хранене. Не на всеки би му хрумнало да закусва супа, а още по-малко от водорасли, но по всичко изглежда, че Амал го прави с огромен апетит.

Обяд

Амал избира лесна и бърза салата с паста и протеин – пуешки кюфтета или пилешко филе с лимон. Салатата с паста всъщност е особено засищаща. Както и с доказани вкусови качества. Лекият обяд с висока хранителна стойност е от съществено значение, за да можем да извлечем най-доброто от деня. 

Има още...


Вечеря

Амал и Джордж Клуни си падат по организирането на "пица вечер" – любимата им пица е "Маргарита", поръсена с рукола. Също така харесват да редуват в менюто си ливански и индийски ястия, суши и италианско.

Двойката не се справя много добре с готвенето, затова прибягва до услугите на лична готвачка, която познава от години – Вивиана Фрици. За нея Джордж Клуни казва: „Тя може да приготви всичко, включително и ръчно приготвени ньоки с песто, които да ви разплачат. Честно казано, ние с Амал сме толкова зле в готвенето, че всеки урок от Виви в кухнята би бил подобен на резултата от това да се опитваш да научиш кит да лети.“

Между храненията 

В интервюто за Vogue през 2018 г. Амал разкри какво хапва у дома. Зад къщата им има стая за домашно кино, в която е пълно с бурканчета с бонбони и машина за пуканки. В някои отношения човек никога не пораства. А и защо му е да пораства, когато има стая за домашно кино и машина за пуканки?

Нещо за пиене

Амал може да се похвали с блестяща коса и здрава кожа, така че можем да предположим, че пие препоръчителните два литра вода на ден. Любимият й коктейл обаче е Goodnight Amigos, който е сервиран на сватбения им прием във Венеция. Съставна негова част е текилата на Casamigos Reposado, дело Джордж Клуни и техния кум Ранд Гербер. Черешката на тортата винаги има много общо със сладки спомени и любими хора.

 

Витамини, минерали, протеини, броколи