Момичешки тайни

Тайните на Полинезия за здрава кожа и… природа

Можете да се грижите едновременно и за себе си, и за планетата

Тайните на Полинезия за здрава кожа и… природа

Възстановяващ крем за след слънце, 200 мл 

Полинезийските острови са сред най-красивите места на планетата – вулканичните пейзажи, плажовете с черен пясък и лагуните с кристална вода привличат туристи от цял свят. Тропическият климат обаче крие много рискове за кожата, независимо дали сезонът е влажен, или сух.

Местното население обаче е намерило начин да се пази от силните слънчеви лъчи. Тайните на полинезийската красота ни разкриват Лаборатории KLORANE, в нова серия слънцезащитни продукти, произведени във Франция и обогатени с растителни активни съставки. Лаборатории KLORANE изследват ботаническото богатство, а чрез ангажиментите на Ботаническа фондация KLORANE в различни точки на света се грижат за опазване на световното растително наследство. Слънцезащитнитe им продукти защитават не само за кожата, но и природата.

От 30 години KLORANE събира масло от Монои де Таити с дълбоко уважение към биоразнообразието и местното население.  Френският бранд наблюдава влиянието на замърсяването върху лагуните и адаптира слънцезащитните си продукти, така че да не оказват негативно влияние върху морската флора и фауна. Нещо повече, Ботаническа фондация KLORANE е ангажирана с дългосрочен проект за пречистването на полинезийските лагуни.

За създаването на слънцезащитната серия, Лаборатории KLORANE черпят опит и познание от местното полинезийско население. Таитянките, известни с копринена си коса, сатенена кожа и сияен тен, предават своите тайни за красота от майка на дъщеря. Обогатени с масло от Монои де Таити и органично масло от Таману, 8-те слънцезащитни продукта KLORANE са цялостен ритуал за грижа за коса, тяло и лице. Патентованата слънцезащитната филтърна система е доказано не екотоксична чрез независими тестове*, формулите на измивните продукти са методично тествани за биоразградимост, а опаковките са изработени от висок процент от рециклирана** вече пластмаса и могат да бъдат рециклирани отново. *Независим тест – повече информация на klorane.bg, с изключение на Слънцезащитно сухо олио SUBLIME SPF 30**Опаковки, съдържащи до 55 % рециклирана пластмаса

Маслото от Монои де Таити е символ на полинезийската красота. Добива се чрез накисване на 12 цвята гардения в кокосово масло. То хидратира, защитава и възстановява кожата. Маслото от Таману пък е наричано "зеленото злато на Тихия океан" и е на почит в Полинезия заради своите защитни и регенериращи свойства. Използва се при изгаряния и наранявания на кожата, а местните жители дори го нанасят, за да заздравят характерните си татуировки.

Слънцезащитна серия KLORANE включва продукти за тяло и лице с SPF 30, 50 и 50+, Шампоан и душ-гел (перфектен комбиниран продукт за ваканцията!), както и шампоан и балсам за коса, които да възстановят косата, изложена на слънце.

 

С подкрепата на Klorane

 

Дистанционна работа от… Барбадос