Момичешки тайни

Тематични подаръци за Коледа

Единственото, което трябва да направим, е предварително да се уговорим с близките си, че всяка Коледа подаръците, които купуваме, могат да са посветени на различна тема.

Тематични подаръци за Коледа

В разгара на тичането по магазините в търсене на подходящия подарък започвам да губя търпение и все по-често се колебая какво да купя на хората, които обичам.

Истината е, че човек е склонен да се спира на подаръци, които отговарят на неговия вкус, независимо че през цялото време се старае да отгатне какво би зарадвало близките му. Лично аз, ако знаех какво харесват всичките ми роднини, щях вече да съм напълно подготвена и да се наслаждавам на предпразничната суматоха и подготовка. За съжаление в момента имам яснота какво ще подаря само на най-близките си и на децата, които познавам изключително добре и знам какво ще ги зарадва. За останалите роднини все още не мога да реша какво е най-подходящо, а това ме кара да се чувствам зле и напълно неспособна да взема конкретно решение. Вече трети уикенд обикалям по магазините и не мога да се спра на нещо, което да ги зарадва, камо ли да ги накара да оценят отношението, което бих искала да им засвидетелствам.

Споделих този проблем с майка ми и тя веднага ми предложи едно изключително решение, в което моментално повярвах. Според нея всички тези неудобства могат да бъдат решени без много усилия. Единственото, което трябва да направим, е предварително да се уговорим с близките си, че всяка Коледа подаръците, които купуваме, могат да са посветени на различна тема. Така няма да има колебания и всички ще са наясно какво се очаква от тях. Темите могат да бъдат различни и да се определят на чоп в началото на всеки декември. След изтеглянето на темата за предстоящата Коледа всички ще знаят, че тази година е посветена на нещо конкретно и изборът им на подаръци трябва да е свързан с нея. Възможностите са безброй и не трябва да са свързани с големи разходи, все пак всеки има различни възможности и целта е да се улесни процесът, а не да се подтискаме и затормозяваме.

Днес седнах и помислих върху темите, които ще предложа за следващата година. Надявам се близките ми да прегърнат идеята и да забравим за безразборното лутане по магазините. Мисля да им предложа следните идеи:

Пижамена Коледа
Червена Коледа
Хавлиена Коледа
Чорапена Коледа
Зелена Коледа
Театрална Коледа
Музикална Коледа
Книжна Коледа
Сладка Коледа
Винена Коледа

Нямам представа как ще се приеме идеята за концептуална Коледа, но съм сигурна, че така ще забравим за неприятните колебания и разочарования, без в същото време да изключим момента на изненада.

А вие как възприемате идеята за тематични коледни подаръци?