Момичешки тайни

Топ 4 най-добри практики за защита на детската кожа от слънцето

Всички обичаме летните дни и ласките на слънцето, което ни зарежда с енергия и светлина.То е вдъхновител на цялата ни заобикаляща природа. С великолепието си отгоре разпръсква надежда, оптимизъм и щастие.

Слънцето, подобно на майчинството, е едновременно мощно и грижовно. То осигурява топлината и създава уюта, които ни помагат да растем, но също така има потенциала да ни навреди, ако не сме внимателни. И точно както майката защитава и се грижи за детето си, така е важно да предпазваме малките си деца от вредните слънчеви лъчи.

Един чудесен начин да направите това е с помощта на слънцезащитните продукти BABÉ, които този сезон са наш верен приятел на нашето семейство - BABÉ Pediatric – слънцезащитен спрей SPF 50+ и BABÉ Pediatric слънцезащитен лосион SPF 50+.

Слънцезащитния спрей на BABÉ е чудесен избор за всеки тип детска кожа. Предотвратява и предпазва кожата от слънчеви изгаряния, богат е на Витамин Е, алое вера и лайка. Може да се намери в разфосковка от 0,200 мл.

Слънцезащитния лосион на BABÉ е също с много висока, широкоспектърна защита на деликатната кожа на тялото и лицето при бебета и деца, срещу UVA и UVB лъчи. Хидратира деликатната бебешка кожа. Без алкохол, без аромати, без фталити. Ще го откриете в разфасковка от 0,100 мл. Винаги и по всяка време може да е с вас на разходка, независимо дали сте в парка или на плажа. И двата продукта са дерматологично тествани и 100% предпазват кожата от слънцето. 

Ето и и нашите най-добри практики за защита на детската кожа от слънцето:

  1. Избягването на пиковите слънчеви часове - Най-опасните слънчеви лъчи са между 12 и 16 часа, когато слънцето е най-високо на небето. Не трябва да се излага бебето и малките деца на директна слънчева светлина, особено през пиковите часове на деня . Важно е да се избягва зоната около очите и да се държи кремът далеч от децата. В случай на необходимост от по-дълго излагане на слънцето, се препоръчва използването на защитно облекло, което да покрива възможно най-голямата част от кожата.
  2. Развиване на здравословни навици за грижа за кожата на децата - Децата трябва да бъдат обучавани за правилните практики за защита на кожата си от слънцето. За деца над 6 месеца е препоръчително да се нанася слънцезащитен крем. Кожата им е изключително деликатна и уврежданията биха имали сериозни негаттивни последици на по-късен етап в живота. Следователно е важно да се нанася слънцезащитен крем преди излизане на слънце и след излагане на слънце.
  3. Носене на шапки, слънчеви очила и стоене на сянка – Едни от най-предпочитаните материи е памук и лен. Пропускат по-малко UV лъчи. И винаги може да се намери приятно място под чадър на плажа или под сянката на дърветата, в което да се избегне пряката слънчева светлина.
  4. Използване на слънцезащитни продукти – Много е важно да изберете слънцезащитен крем с висок SPF(50+), какво и висока UVA защита. Да бъде подходящ за всички типове кожа, да е с лека текстура и да се нанася лесно. Кожата на децата трябва да остане хидратирана. Поставянето на слънцезащитен продукт се прави 20 минути преди излагане на слънце. Повторното нанасяне е на всеки 2 часа в областта на лицето, ушите, шията, носа и на всички части от кожата, която не е покрита с дрехи. Това важи и за водоустойчивия слънцезащитен крем. Препоръчително е да обръщате внимание слънцезащитните кремове, лосиони или спрейове да бъдат без оцветители, без минерални масла, аромати, парабени и алкохол.

Грижата за кожата на детето ви на слънце е съществена част от майчинството. Като се грижим за слънчевата безопасност, можем да се наслаждаваме на всички прекрасни ползи от слънцето, като в същото време запазим малките си деца защитени и здрави.

Нека обичаме децата си и да поемем отговорността към тях, за да се чувстват добре и да бъдат защитени от заобикалящата ги среда и слънце. До колкото можем, разбира се.

Когато са малки, грижата към тях е още по-голяма, те са по-уязвими и понякога имаме усещането, че колкото и да говорим отсреща никой не ни чува. Но навиците се създават точно в този период, в който си мислим, че никой и нищо не разбира.

Поглеждаме в очите им, в които е събран един свят, потъваме в тях от щастие и сме сигурни, че един ден те ще ни разберат и предадат нататък това, което сме им дали и посветили.

С подкрепата на Laboratorios BABÉ