Момичешки тайни

Три инстаграм-момичета на 55+ споделят тайните на личния си стил

"Така че стига със забележките към жени, които обличат това, което искат и харесват.”

Три инстаграм-момичета на 55+ споделят тайните на личния си стил

В момента модната и блогърскa сцени са доминирани от по-млада жени, но Instagram е поле не само за тях, а и за много вдъхновяващи момичета от всички възрасти, показващи уникалния си стил. И имат много интересни неща за споделяне. Днес подбрахме уроците на три от тях. 

 

@graceghanem

 

 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) on

 

"Моят личен стил не се е променил много от младостта ми. Винаги съм ималa склонност към по-висок стил, въздействащи принтове и в крайна сметка видът ми винаги е бил в хармония с настроението ми. Невъзможно е да бъдеш стилен без увереност. Когато си по-възрастен, знаеш какво да покажеш и какво да прикриеш. И е дори по-важно да ухаеш страхотно. С остаряването красотата се променя. Това, което е важно, е да имаш добро чувство за хумор.

Следвам модните тенденции, но винаги купувам това, което ме кара да се чувствам силна. За да бъдеш стилна, трябва да показваш лична увереност.

Това, че съм в 50-те си години не означава, че трябва да имам старомодна, класическа естетика. Затова използвам Instagram като платформа да изразявам собствения си стил и да вдъхновявам жените, независимо от тяхната възраст и професионална сфера, че могат да направят същото. Независимо от възрастта ти, усещането, че си млад, определено е състояние на ума.”


@saramaijew
 

 

A post shared by Sarah Jane Adams (@saramaijewels) on

 

„Във всеки контекст моят стил е двусмислен. В роклите си използвам културни и крос-джендър препратки, преход между идентичности и различни визии, но с моя подчертана линия. Използвам облеклото си, за да поставям под съмнение връзките между различни идентичности, играя си с очакванията, средата, правилата. Обличам се за мен и само за мен. Изпозвам ирония, прекаляване практичност и конфронтация.

През 70-те години магазините не предлагаха особен избор. Работех на пазарчета за вехтории в Лондон, където наследството от други животи и чужди земи станаха моя обсесия, мое бягство, нова реалност.

Като тийнейджър и в началото на двайсетте ми години бях завладяна от хипи-естетиката, използването на естествени материали, натурални бои, намирането на парчета тъкани и облеклото по пазарите.

Когато се появи пънкът, тази енергия резонира много у мен, но не можех да отхвърля хипито в мен, нито съкровищата, които откривах по пазарите в Лондон, затова предпочетох по-скоро да комбинирам тези компоненти и да отразявам тази млада жена с много лица, в която се превръщах.

Моят съвет по стил? Разберете по-добре формата на тялото си и работете първо и най-вече с това.  Намерете това, което ви отива най-много, което смятате, че е подходящо, бъдете уверени и се чувствайте удобно с изборите си. Обличайте се, за да отразявате настроението, отношението, това как се чувствате, когато се погледнете сутрин в огледалото”.


@yasminfurmie
 

 

A post shared by Yasmin Furmie (@yasminfurmie) on

 

„Бих описала моя стил, като истинско отражение на това, което съм – жена, която не отмята лесно квадратчетата. Използвам облеклото си като владение върху пространството, отражение на моята уникална индивидуалност – без извинения.

Индивидуалният стил се променя с възрастта, съзряването и увереността, която произтича от личния опит. Обръщайки се назад, моят стил вероятно има андрогинни елементи и сега е пространство, в което аз обличам това, в което се чувствам истински удобно независимо от това, какво е модерно.

Също така сега е фокусиран повече върху аксесоарите и начинът, по който променят те визията.
Прогресията на стила с времето е естествена и човек изгражда и подхранва уверност по отношение на тялото си. Стилът и възрастта никога не се разглеждат като еквивалентни. Но има достатъчно жени, които доказват, че не бива да бъдем притискани от рамки в нито една възраст, в която се намираме.

Моят съвет е свързан с това – обличам се в това, което харесвам, не за конкретна възраст. Ако харесвам нещо, което една 20-годишна жена харесва, какво от това? Няма формула, няма вече предписания. Жените изглеждат страхотно във всяка възраст, когато се обличат удобно и излъчват увереност. Аз споделям някои неща от гардероба си с 20-годишната си дъщеря и 25-годишния ми син. Така че стига със забележките към жени, които обличат това, което искат и харесват.”

по материал от Refinery29