Момичешки тайни

Удоволствието сам да опаковаш Коледните подаръци – техники и идеи

Когато сами се погрижим за опаковането на коледните подаръци, жестът към нашите близки и приятели става още по-личен и искрен, а изненадата още по-голяма и неповторима.

Удоволствието сам да опаковаш Коледните подаръци – техники и идеи

Много обичам да получавам подаръци! Но не по-малко обичам да подарявам и това, което ми носи още по-голямо удоволствие, е лично аз да съм ги опаковала. Защото част от радостта, която носи един хубав подарък се крие именно в неговата красива опаковка. И когато сами се погрижим за опаковането на коледните подаръци, жестът към нашите близки и приятели става още по-личен и искрен, а изненадата - още по-голяма и неповторима.

И ако си мислите, че за да опаковате сами коледните подаръци е необходимо да сте невероятно сръчни, ще ви кажа, че това е доста далеч от истината. Достатъчно е само да имате желание и да използвате креативността и въображението си.

Колкото да материалите и стила на опаковане, ето няколко от любимите ми идеи:

Еко опаковки за подаръци с внимание и грижа към природата

Изключително лесно е да се работи с материали за рециклиране, които винаги можем да намерим в дома си. За този вид опаковки можете да използвате страници от стари вестници и списания, календарни страници, винтидж тапетите, на които сте попаднали в килера, хартиените торбички от стари покупки, или кафява рециклирана хартия. В допълнение и като акцент, можете да използвате коноп, мъниста от скъсани гердани, парчета хартия останали от миналогодишните подаръци, всякакви панделки, прежда и дори изсушени резени цитрусови плодове или пък шишарки. Изобщо това е един прекрасен начин да покажете внимание към подаръците и природата, без да харчите излишни средства.

Фурошики - красива техника за опаковане на вещи.

В Япония, изкуството за опаковане подаръци в кърпа се нарича фурошики. Чрез тази невероятна техника, можем да опаковаме абсолютно всякакви вещи, с нестандартна или стандартна форма и размери. Освен това подаръкът, който грижливо е опакован в мека и красива тъкан, е не само изразителен, но и елегантен. За да направите своята оригинална фурошики опаковка, можете да използвате ретро шал от изрисувана коприна, красива памучна кърпа за съдове, плат с бродерия, плетиво или пък дори някоя дреха от гардероба.

Опаковане на подаръци с хартия, изрисувана от децата ви.

Детските рисунки са един евтин и възхитителен начин да си направите домашна опаковъчна хартия за подаръци. Тази идея за опаковане със сигурност ще трогне всички членове на семейството ви и ще допринесе за радостната и празнична атмосфера в дома ви. А също така, това е и един лесен начин да намерите забавно занимание за децата си, а след това всички заедно да се заемете с хубавата задача да опаковате коледните подаръци за роднините.

А на всички момичета, които искат да купят и други материали за опаковане на подаръци, препоръчвам да посетят магазин Слънчоглед, където могат да намерят своето вдъхновение и всякакви художнически и хоби материали като платна, четки, боички, моливчета, салфетки, шарени малки нещица, малки стъклени бурканчета, декупажни хартии, опаковъчни хартии, панделки, картончета, листа и не на последно място - забавление.

Адрес: град София, ул. Иван Вазов № 11–13; град Варна, ул. Петър Енчев № 1.