Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.

Утрин с аромат на палачинки, любов и кафе

СПОДЕЛЕТЕ ТАЗИ СТАТИЯ

Обичаме да гостуваме на Дани от Cooks and Bakes. Заради вкусотиите, с които винаги ще ни впечатли, заради сладките приказки, в които ще отлетят няколко часа, заради смеха, който като слънце наднича от очите й. Днес отново сме в компанията й, при това още от сутринта. Палачинките са ненадминати, плодовете са истински, а кафето... кафето е Nescafé Gold.

Малко повече от година сме в новия ни дом, но все още не мога да му се насладя напълно. Дните ни са щури, забавни, интересни, рошави, ревящи, крещящи, луди, често тотално на предела на силите ми, но и много очарователни, като днешния. Защото майчинството е такова – обичащо, гушкащо, приемащо, грижовно, изтощително, но и много сладко. Време за игри, споделяне, липса на сън и кафе... ох, най-вече кафе, задължения, никакъв личен живот или пространство (поне до едно време), задачи, прегръдки, но много, много любов.

Утрините ни преминават бързо и безметежно. Още по пижами се започва едно скачане в леглото, целувки и прегръдки. Докато се наканим да се измием и облечем, е минал половин час, понякога и повече. Добре, че има кой да мисли и за мен и да ми подаде чаша с кафе. Палачинките, разбира се, са от мен.

Дидо, като всяко дете, обожава високовъглехидратните храни и всичко, което е с бяло брашно, му е любимо. Успокоявам се, че яде много плодове, което донякъде спасява нещата. Естествено, трудно се доредих до палачинките или както той казва, до „лапачинките“. За мен има плодове и страхотно събуждане с ароматна чаша Nescafé Gold.

Следва тоалет, обличане и слизане на долния етаж, за да започнат игрите и същинската закуска. Докато закусваме, разглеждаме книжки или правим план за програмата на деня. Уикендите са свързани с посещение на някое събитие – куклен театър за деца или детски кът, а през седмицата повечето време прекарваме на двора, заобиколени от песента на птиците и прохладата на боровата гора.

Живеем в къща, да си близо до природата, е безценно. Решението ни да се преместим на 20 минути от София, е най-доброто за децата – да растат в хармония с природата, да събират слънце, чист въздух, да бъдат близо до земята, да знаят откъде идва млякото или как растат орехите, да виждат катерички не само в книжките, а още щом отворят очи. Надявам се един ден като пораснат, да го оценят. Да могат, да знаят, да чувстват и да обичат – природата, земята, да бъдат добри и сърдечни хора. Всичко това е възможно с повече грижа, внимание и любов.

Прекрасно оставащо лято от мен и бъдете щастливи! 

С подкрепата на Nescafé Gold