Момичешки тайни

В перфектна форма само с три упражнения

Някога чудили ли сте се дали упражненията, които правите, ще ви дадат най-добрите резултати за тялото ви? Нужни са ви само три, за да изваете тялото си по най-красивия начин.

В перфектна форма само с три упражнения

Снимка: Pexels

Някога чудили ли сте се дали упражненията, които правите, ще ви дадат най-добрите резултати за тялото ви? Ами не търсете повече! Тези три упражнения дават отлични резултати за тялото на всяка жена и не изискват членство във фитнес зала или луксозно оборудване. Направете ги част от вашата рутина и ще бъдете в перфектна форма само за 10 минути на ден.

Клекове

В перфектна форма само с три упражнения

Защо са ефективни? Клековете супер ефективни, защото ангажират повече мускули от всяко друго движение. С тях работите върху бедрата, подколенните сухожилия, коремните мускули и мускулите, които поддържат гръбнака ви. Не се нуждаете от никакво оборудване, за да изпълнявате клекове, но винаги имате възможност да добавите дъмбели и/или топка за стабилност, за да ги направите предизвикателство. Изпълнете 1-3 серии от 8-15 повторения.

Дъмбели за една ръка

В перфектна форма само с три упражнения

Това е най-лесният начин да изглеждате по-слаби и да подобрите стойката си. Заоблените рамене са често срещани при жените, когато тежестта на гърдите издърпва раменете напред и мускулите на горната част на гърба са слаби. Повечето жени тренират само това, което смятат за „проблемно“ или това, което могат да видят в огледалото, например мускули в предната част на тялото. Но укрепването на мускулите на гърба може да помогне за подобряване на стойката. Това упражнение също така е насочено към няколко групи мускула наведнъж: бицепсите, раменете, ромбоидни мускули, което ще помогне за подобряване на общата сила на горната част на тялото, включително и стягането на коремните мускули и отслабването в тази област. Правете по 1-3 серии от 8-15 повторения.

Как?

Хванете един дъмбел в дясната си ръка, дланта е обърната към тялото. Пристъпете напред с левия си крак. Свийте лявото коляно и изпънете десния крак назад. Подпрете левия си лакът предния (левия) крак. Опитайте се да създадете плосък гръб. Дръжте горната част на тялото стабилна със стегнати коремни мускули. Вдишайте. С дясната длан, обърната към тялото, „гребете“ дъмбела нагоре възможно най-високо (към подмишницата), докато лакътят сочи назад. Издишайте. Бавно спуснете дъмбела обратно надолу, докато ръката се изправи, но лакътят не се заключи, за да завършите едно повторение. Завършете един комплект и сменете страните.

Каране на колело на земята с преса

В перфектна форма само с три упражнения

Има много изследвания за ефективността на различни упражнения за корем. Повечето експерти са съгласни, че докато коремните преси са добри, добавянето на някои прости елементи може да ги направи още по-добри. Това е мястото, където идва коремната преса с велосипед. Въз основа на ЕМГ тестове за активиране на мускулите, коремната преса с велосипед е едно от най-ефективните основни упражнения, които работят за корема, косите мускули и бедрата. Необходима ви е само постелка. Правете по 1-3 серии от 20 повторения.