Начин на живот

10 града по света, в които ще прекарате незабравима Коледа

Ню Йорк, Лапландия, Сидни или Токио- къде ви се иска да отидете за празниците

10 града по света, в които ще прекарате незабравима Коледа

Снимка: PixaBay

Най-вълшебното време от годината е пред нас. Градовете светят и блестят с всевъзможни декорации. Празнични базари предлагат греяно вино и лакомства, до сергии с чудесни варианти за коледни подаръци.

Коледа е чудесно време да си подарите пътуване. Тук обаче идва въпросът къде. Изборът се определя от това дали искате напълно да се потопите в коледния дух , или обратното- да избягате далеч и да се върнете когато празничната „лудост” свърши.

Вижте част от списъка с чудесни предложения за празнично пътуване на Timeout.com  и набележете дестинация, за която да планирате пътешествие, което ще ви остави ярки и красиви спомени.

Ню Йорк, САЩ

От мечтаната романтика на пързалянето с кънки в Рокфелер център до ослепителните празнични представления на Бродуей, има много причини, поради които Голямата ябълка има мечтана празнична дестинация. Ню Йорк е класически празничен избор и със своята селекция от универсални магазини, пазари и базари, никъде не може да се сравни с него, когато става въпрос за пазаруване.

Снимка: PixaBay

Лапландия, Финландия

Тази коледна дестинация си е чиста легенда- Рованиеми, като столица на Лапландия е и официалният роден град на Дядо Коледа. След като приключите с разглеждането на селото на добрия старец  и се разходите с шейна  с елени из града, не пропускайте и задължителната финландска сауна.

Снимка: PixaBay

Лондон, Великобритания

Празничното настроение обхваща Лондон някъде в началото на ноември и не стихва. Когато дойде краят на декември, коледните настроения достигат връх. Столицата на Обединеното кралство е обсипана с елхи, блещукащи от коледни светлини и озвучена от дрънкащи празнични мелодии. Да, точно толкова е вълшебно, колкото звучи.

Рейкявик, Исландия

Коледа също е прекрасно време за посещение на Рейкявик, тъй като градът се гордее с тематичните базари и възможности за пързаляне с кънки на лед. А благодарение на изключително дългите нощ тук имате  чудесни възможности за гледане на Северното сияние.

Нюрнберг, Германия

Weihnachtsmarkts (традиционни коледни базари) са известни по целия свят - а Нюрнбергският е един от най-старите, най-големите и най-добрите в страната. Изкусителната миризма на джинджифилов сладкиш и греяно вино се носят в малък град от дървени сергии, гъмжащи от захарни бастунчета, скъпарски лебкухен и ръчно изработени декорации.

Снимка: PixaBay

Сидни, Австралия

Ако търсите как да избягате от зимата и студа и да прекарате чудна Коледа, но по бански  Австралия е повече от чудесен избор. Сидни разполага с всички празнични светлини, дървета и дори пързаляне с кънки на лед на типичен празнуващ Коледа град, но със средни температури от 25C.

Токио, Япония

Япония всъщност не празнува Коледа , но това е нейният чар. Страната е успяла да остане дистанцирана  от всеобхватната  коледната мания, но все още има купища празнични неща за разглеждане и правене- от прекрасните зимни илюминации на Токио до забавната японска традиция да получавате KFC на Коледа.

Каракас, Венецуела

Ако сте запазили ролерите си от детството– това е вашата дестинация! От 16 до 24 декември преди 8 сутринта пътищата във венецуелската столица са затворени, за да могат местните да отидат с ролкови кънки на литургия. Често те се придвижват и с  костюми на Дядо Коледа и Снежанка.

Маракеш, Мароко

Коледа не се празнува от по-голямата част от хората в Маракеш, което го прави идеален за бягство от конвенционалните празнични настроения. Мароканският град също не е толкова горещ през декември, колкото е през лятото, така че разглеждането на неговата медина, сукове, джамии и риади е още по-приятно.

Пукет, Тайланд

Идеално място да избягате и от всички обичайни празненства. Като до голяма степен будистка страна, Тайланд всъщност не празнува Коледа - оставя ви свободни да се отпуснете в бар на плажа или да отидете на клуб, сякаш е нормален ден от годината.

Снимка: PixaBay