Начин на живот

10 неща, с които ще ви изкуши остров Закинтос

10  неща, с които ще ви изкуши остров Закинтос

Навагио е най-известният плаж на Закинтос и известен като залива на корабокрушенците

Закинтос, известен още като Занте, е островът, известен със своята перфектна като пощенска картичка гледка  на ръждясали останки от кораб, лежащи върху бял плаж, сгушен между извисяващи се скали. Разположен в Йонийските острови, западно от континентална Гърция, Закинтос е един от най-красивите  острови в Гърция, пълен с уникални пейзажи.

Тук няма да останете разочаровани какъвто и плаж да предпочитате - от уединени места до многолюдни и осеяни с чадъри и шезлонги предложения. Лесно е да избягате от тълпите в автентични малки селца, които можете да разгледате, където може да сте единственият турист наоколо и където местните ви посрещат с усмивка.

А ето 10 неща , които няма да ви оставят безразлични в Закинтос:

Вижте плажа на корабокрушенците отгоре

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZakynthosAPP (@zakynthosapp)

Shipwreck Beach е най-известната атракция на Закинтос и един от най-добрите плажове в Гърция. Официално наречен Navagio Beach, ръждясалият скелет на кораб се издига над  бели пясъци, сгушени между остри  варовикови скали и оградени от електриково синьо море.  Добре е да знаете - ако искате хубави снимки, трябва да сте там във времето от  11.00 ч  до 15.00 ч през лятото, тъй като слънцето трябва да е високо в небето за оптимална гледка. Можете да шофирате до гледната точка, където има малка платформа, въпреки че най-добрата гледна точка се открива след кратка разходка на север по ръба на скалата.

Вижте моста до никъде

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luis Morgado (@morgado_l)

Венецианският мост на Аргаси е средновековен мост, построен в началото на 19 век, като половината от него е потопен в морето, а другата е разположена покрай брега. За моста има легенда за двама нещастно загинали влюбени и и до днес казват , че когато луната е пълна, ако тръгнете по моста при залез слънце, и викате загубената си любов морето ще  ви отговори.

Гмуркане  в Порто Лимнионас

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZakynthosAPP (@zakynthosapp)

Ако обичате да се гмуркате с шнорхел, Порто Лимнионас е едно от най-добрите места. Намира се на западния бряг между две извисяващи се варовикови скали, които са били издълбани с течение на времето, за да създадат скалисти пещери. Тук можете да видите костенурка карета, синя риба, риба тон,  риба папагал и много други рифови риби. А след гмуркането може да заситите в таверната Limnionas, която гледа към залива и предлага вкусна, автентична гръцка храна.

Атракциони на  на Banana Beach

 

Това е най-големият плаж в Закинтос и най-популярният за водни спортове като разходки с банан, джетове, падълборд, флайборд, морски каяк, парасейлинг, плуване и др. Това е мястото, където да отидете, когато искате много екшън и организирана почивка с чадъри, шезлонги и няколко плажни бара за студени напитки и леки хапки. Плажът е безплатен и лесен за достъп, с много наличен паркинг.

Има и още....


Разгледайте Византийския музей

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marjan (@marjanvdm10)

Музеят  се помещава в красиво реставрирана сграда на площад Соломос по протежение на централната част на брега в град Закинтос. Всичко включено в  експозицията на църковно изкуство  е почти изцяло  спасено от моряци доброволци след опустошителното земетресение в Йонийско море през 1953 г. Посещението дава възможност за завладяващ поглед върху живота на острова преди земетресението.

Обиколка с лодка на Синята пещера

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZakynthosAPP (@zakynthosapp)

Ако наистина искате да стъпите на пясъка и да плувате в невероятно примамливата вода на Shipwreck Beach, можете да стигнете до него само с лодка. Освен ако нямате собствена, ще трябва да се присъедините към обиколка. Тук можете да избирате различни варианти като повечето включват спирка в Сините пещери с  ослепително сини води и интересни арки.И задължителен престой на уникалния плаж, от който няма да ви се иска да си тръгвате.

Гледайте морските костенурки в залива Лаганас, Националния морски парк на Закинтос

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOTOMU (@yotomuexperiences)

Националният морски парк на Закинтос е първият национален парк, създаден за защита на морските костенурки в Средиземно море. Островът Маратониси, или Островът на костенурките, е защитена зона за размножаване на морска костенурка карета. Женските карета плуват през аквамаринените води около Маратониси всяко лято, за да снасят яйцата си на пясъчните плажове.

Посетете фара Skinari

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denise (@denisebeukers)

Това е действащ фар, построен през 1897 г., извисяващ се над нос Скинари. Струва си да се посети дори и само заради гледките по път. А това което ще се открие пред очите ви от  кръглата каменна кула, разположена в най-северния край на острова ще ви спре дъха. Наблизо има и  няколко исторически каменни вятърни мелници, за да заснемете снимки.

Разходка до Венецианския замък

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vangelis (@vangelis.dom)

Кратък, стръмен преход ще ви отведе до руините на замък, датиращ от 15-ти век, първоначално построен от венецианците. Разположен е на висок хълм, сгушен в борова гора. Сградата е отличен пример за венецианска архитектура. Можете да шофирате  до тук, но замъкът  е само на 20 минути пеша от града, което предоставя възможност за добра, макар и кратка, тренировка. След като разгледате, поемете по пътеката до село Бочали, където местните кафенета предлагат вкусни традиционни гръцки закуски.

Купете някои от местните хранителни продукти

 

Закинтос е плодороден остров, който произвежда много висококачествени хранителни продукти, включително сирене, зехтин и вино.Един от акцентите на посещението на този остров е неговата вкусна местна кухня.Докато шофирате по задните пътища на острова, в планинския северен район между Skinari и Shipwreck Beach, ще видите местни жители да продават свои собствени продукти, като те са чудесен избор ако искате да получите най-доброто от местните специалитети.