Начин на живот

1001 сватби: Майката на булката

Често си мисля за нещата, които я вълнуват нея – майката...

1001 сватби: Майката на булката

Помните онзи известен филм "Бащата на булката", в който главната роля играеше Стив Мартин? Винаги на сватбени тържества се питам защо бащата на булката е някак по-споменаваната фигура и някак повече в центъра на вниманието от майката на булката. Може би е заради филма. [[more]] Често си мисля за нещата, които я вълнуват нея – майката, която днес вижда своята дъщеря в ролята, в която тя самата е била преди известен брой години. Какви ли мисли и спомени я връхлитат в този ден... Канени, неканени, натрапници, такива, които карат душата да танцува, и такива, които я сграбчват за гърлото. Майките могат да бъдат всякакви – виждала съм такива, които са в тотален несвяст, виждала съм и здраво стъпили на земята майки, контролиращи майки, които стоят на буквата "Ф" до диджея и следят изкъсо репертоара му.

В този ден те са с най-хубавите си рокли и малко непривични прически, но очите им рядко могат да скрият палитрата от емоции. Те са притеснени и горди едновременно, понякога танцуват по-лудо от булката, понякога са по-обрани и не искат да са в центъра на вниманието. Сълзите им, когато плачат, означават поне десет неща: много радост, надежда, гордост, малко страх от бъдещето, малко тъга и спомени за миналото и какво ли още не... 

Да, не можем да предвидим всичко – дали Тя ще е щастлива, дали всичко ще бъде наред, но като майки можем да заредим този ден само с позитивни мисли и пожелания и да празнуваме новото начало на Любовта, колкото и ефимерна да ни се струва тя в делничния ден, когато цветята отдавна са увяхнали, а сватбената карета се е превърнала в тиква.

Празнувайте без страх в сърцата, всичко ще бъде наред ;)

Открийте Линда на photolin.com!

Автор: Линда Александрийска