Начин на живот

15 места, които трябва да посетите след 30-я си рожден ден

Къде се пренасяме?

15 места, които трябва да посетите след 30-я си рожден ден

Бихме се приютили и сред спокойствието на о.Родос в Гърция

Въпреки че в момента ни е по-трудно да пътуваме в чужбина, има граници, които са отворени, а и България е пълна с красиви кътчета, които можем да опознаем точно сега в сезона на ваканциите. С какво е различно пътуването след 30-я рожден ден ли? С това, че местата, които искаме да посетим, се променят с годините, онези, на които искаме да се връщаме, стават повече, а опознаването им става по различен начин. Възможността и смелостта да пътуваш сам след 30 също става по-голяма, така, както аз започнах своите сингъл пътувания именно тогава. Книгата и филмът „Яж, моли се и обичай“ може да са пълно клише, но едно пораснало момиче понякога има нужда точно от това – бягство (дори и за няколко дни) на някое красиво място, с вкусна храна и без никакъв предварителен план.

Тогава се наслаждаваш на града, хората, вкусовете и ароматите по-пълноценно, защото забележителностите изобщо не влизат в графа "задължителни", а да се изгубиш из малките улички, може да се окаже най-прекият път да намериш себе си. Особено ако 30-те са ни изправили на някакъв кръстопът. Понякога едно пътуване може да бъде нашият начин да натиснем пауза за малко, да подишаме чист въздух някъде извън зоната ни комфорт и да дадем начало на промяната. Може да не си купим вила в Тоскана или да намерим любовта в Бали, но поне ще презаредим батериите.

След 30 осъзнаваме, че накъдето и да сме се отправили, нямаме нужда от много багаж, а понякога е достатъчно той да включва само чифт дънки, няколко тишърта, удобни обувки и слънцезащитен крем. Харесвам малката и удобна опаковка на слънцезащитния крем на Eau Thermale Avène, който се събира дори и в най-малките чанти, но честно казано, предпочитам тонирания крем от същата серия, защото не само защитава кожата ми от слънцето, но и изравнява тена на лицето и прикрива някои малки несъвършенства по него, без да се налага да ползвам други продукти

А на кои места ви отвеждат 30-те ли? Вижте ги в нашата галерия! На някои вече сме били, дори няколко пъти, а за други не спираме да мечтаем!

С подкрепата на Avène