Начин на живот

17 идеи как да дадем нов живот на лятната ни градина

Начин на живот

17 идеи как да дадем нов живот на лятната ни градина

Снимка: Jonas Ingerstedt pour Linum

Ако имате заден двор или градина, на които да се радвате това лято, то вие сте от късметлиите, на които много от нас завиждат. Няма по-приятно усещане от това да седнеш с книга и чаша вино в собствената си градина особено в някоя прохладна лятна вечер. Но за да ни бъде наистина уютно и задушевно, трябва да се погрижим това райско кътче от дома ни да е също толкова поддържано, колкото всяка друга стая вкъщи. Днес ви предлагаме няколко летни идеи, с които лесно и бързо да освежите градината си и да и дадете нов живот.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome) on

Задният двор, макар да е навън, също се нуждае от декорации и мебели като останалите места в дома ни. Силно препоръчваме смесването на материи и принтове, защото това носи жизненост и цвят на отвореното пространство и го прави да изглежда по-гостоприемно.

Бохемският стил е класика в outdoor интериора, затова винаги намираме място в градината си за килим от естествено влакно, хамак с геометрични шарки, разнообразни възглавнички или мебели от ратан. Те придават модерно усещане на пространството, но и сякаш мислено ни пренасят на някой далечен тропически остров. За тези от нас, които са готови да инвестират сериозно в преобразяването на задния си двор, бихме препоръчали да си построят навес или пък беседка с балдахин, защото в горещите летни дни често бихме търсили прохлада под тяхната дебела сянка.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zara Home (@zarahome) on

Много важен фактор при декора на една градина е светлината, която променя цялото усещане, след като слънцето залезе. Ние залагаме на класическите гирлянди с малки лампички, които придават много романтично и задушевно усещане вечер. Най-често ги увиваме около клоните на дърветата или ги провесваме от някой навес.

За перфектен завършек на уютната атмосфера в градината се доверете на разнообразие от растителни видове, които ще превърнат задния ви двор в малко райско кътче. Заложете на комбинация от бежови керамични кашпи, различни сукуленти, пълзящи растения и много цветя. Ако все още не сте запретнали ръкави и не сте освежили лятната си градина, тези няколко идеи ще ви помогнат да го направите още сега. Разгледайте галерията, за да видите нашите предложения.

 

22 шопинг находки от намалението в Zara Home, които ще освежат всеки дом