Начин на живот

21 идеи как да направите малката тераса по-уютна

Вдъхновения за дома

Пролетните лъчи вече ни приканват да прекарваме повече време навън, а това понякога това навън означава собствената ни тераса. Да, истинско щастие е да имаме такава, дори и да не е много голяма, и дори и да не е с изглед към Айфеловата кула, както гледаме с възхита на снимките от Париж. Това обаче не означава, че не можем да си я направим кокетна, уютна и приятна за идващите летни вечери, когато можем да пием вино под звездите.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от HOTEL CARON DE BEAUMARCHAIS (@hotelcarondebeaumarchais)

От една страна, малкото пространство е предизвикателство за декориране и слагане на мебели, но пък от друга – може да бъде доста по-бюджетно, защото не са необходими много неща. Малка масичка с два стола, зеленина и цветно килимче понякога могат да бъдат достатъчни за облагородяване на терасата. Вместо столове могат да се използват табуретки или щайги, а защо не и всичко да бъде във възглавници, които са подходящи за сядане.

Задължително е да има цветя – по-малки или по-големи, защото те внасят много свежест и уют, особено когато имаме открито пространство. А защо не и да си отгледате собствени подправки за готвене като босилек и мента. Фенерите и различните цветни лампи също ще добавят много свежест на терасата. Допълваме списъка с ароматни свещи и килимчета, с които тя ще се превърне в стая на открито, на която в топлите дни дори можем да работим, ако сме homeoffice.

 

7 идеи за дома, които си крадем от французойките