Начин на живот

21 идеи за лесни есенни декорации у дома

Да пренесем духа на есента вкъщи

Есента е също толкова подходящо време, колкото и зимата за декорация на дома. За да си създадем настроение и поводи за усмивка дори в най-мрачните дъждовни дни, можем да украсим жилището си в тон с цветовете на слънчевата есен (а защо не и със страховити тиквени фенери за Хелоуин).

Изработването на есенна декорация е лесно и забавно и можем да го споделим с децата или да поканим на гости приятели за един уъркшоп по правене на венци. 

Не е нужно есенната украса да бъде в цветовете на дърветата, ако те не пасват на интериора ни. Има много начини да внесем тикви и паднали листа, както и да си създадем хюга с помощта на одеяла, възглавнички и свещи. Дори един обикновен фенер или кофата от селската къща (колкото по-рустик, толкова по-добре) са достатъчни, за да приемем духа на есента вкъщи. За нашите 21 идеи ще се нуждаете само от стъклени вази или буркани, мини декоративни тикви, а защо не и няколко големи тикви, които да превърнете във фенери, клонки с пожълтели листа или изкуствени есенни цветя, както и един свободен ден през уикенда. 

Направете горещ шоколад, пуснете някой филм, който вече сте гледали (за фон), поканете близките си хора да се включат в забавата и започнете изработването на тези лесни (и бюджетни) декорации. Страхотна идея е да извадите коледните лампички и да запълните с тях някой от бурканите, с които предварително сте се запасили (и буркан от сладко върши работа), като по желание в него можете да сложите и цветя или декоративна тиква. Дори и само да напълните плетена кошница с декоративни тикви или червени ябълки обаче е достатъчно, за да отбележите есента у дома. 

 

Още идеи за уют вкъщи: бохо килим