Начин на живот

25 идеи как да превърнем дома си в тропически рай

Начин на живот

Влюбени сме в тропическите десени и винаги сме си мечтали да превърнем дома си в малко райско кътче, изпълнено със зеленина и свежест. В разгара на лятото сякаш все повече си мечтаем да се излежаваме на някой екзотичен плаж, но тъй като тези наши копнежи засега остават само мираж, търсим как да пренесем тропика у дома. Днес ви представяме няколко свежи идеи, с които и вие да се вдъхновите и да добавите малко екзотика към интериора си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome) on

Разбира се, първата и основна стъпка е да се сдобиете с растения от всякакъв вид – сукуленти, висящи зеленини, малки палми и други. Те придават на дома ни жизненост и цвят и носят усещане за свежест и прохлада в летните дни. Не се отчайвайте, ако вие сте от хората, които не обичат да се грижат за живи растения, почти същият ефект може да бъде постигнат с изкуствените им заместители.

Тропическите мотиви могат да дойдат и от други елементи в дома ни като например: декоративните възглавници и спално бельо с растителни мотиви. Ако сте по-смели и обичате да експериментирате, можете да заложите на някой екзотичен тапет или пък да боядисате някоя от стените вкъщи в наситено зелено.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H&M HOME (@hmhome) on

Когато дръпнем пердетата, пуснем слънцето да се разлее нежно по пода на стаята, а ние се заобиколим от екзотични растения и преливащи зелени нюанси, сякаш за момент се пренасяме на онова тропическо райско кътче, за което напоследък толкова мечтаем. 

 

13 интериорни идеи с любимия ни летен хамак