Начин на живот

3 начина да повишим имунитета си

Поддържайте имунната си система

3 начина да повишим имунитета си

Снимка: pexels.com

В разгара на коронавируса е важно да поддържаме общия тонус на тялото си в добро състояние. Ето няколко неща, с които можете да повишите имунитета си и да бъдете по-енергични.

Наблягайте на сезонните плодове и зеленчуци

Плодовете и зеленчуците са алкализираща храна, която нормализира киселинността в организма и допринася за клетъчното му здраве. Човешкото тяло следва естествения ритъм на природата, затова е важно да залагате на сезонни храни. В миналото, когато не е имало хипермаркети с продукти от цял свят и всеки сезон, хората са се хранели единствено с храната, която сезонът им е предоставял и макар това да изглежда като ограничение, всъщност влияе положително на тялото ни. Цикличността на природата прави сезонното хранене естествено – през зимата ни се ядат повече кореноплодни, през пролетта – повече зеленолистни, а през лятото ни се искат по-сочни плодове и зеленчуци, богати на вода. Те удовлетворяват нуждите на организма и повишават имунитета му.

Обогатете диетата с хранителни добавки

Колкото и разнообразно да се храните, невинаги можете да си набавите нужните микроелементи и витамини, необходими за силна имунната система. Тогава на помощ идват хранителните добавки като ZinSeD – добавката за инунитет на botanic.cc. ZinSeD съдържа цинк, който поддържа защитните сили на организма и нормалния синтез на ДНК. Органичният селен в него допринася за защита на клетките от оксидативен стрес,  витамин D3 допринася за нормалната функция на имунната система и обмяната на минерали, a витамин С благоприятства имунния капацитет и възстановителните процеси на организма. Съставките са специално подбрани да повишават устойчивостта на организма срещу вирусни инфекции и допринасят за нормалната функция на организма. Всяко едно „стръкче“ в този букет от витамини и минерали е лесноусвоимо от организма за максимален благоприятен ефект.

Смейте се по-често

Всички сме чували, че смехът е здраве! Той намалява нивата на стреса в организма и по този начин автоматично повишава имунитета. Проучвания показват, че при хората, които се смеят повече, рискът от сърдечни заболявания е по-малък. Смехът води и до произвеждане на ендорфин, който действа болкоуспокояващо, освен това подобрява циркулацията на кръвта и така тялото приема повече кислород. Затова се обграждайте с положителни хора, усмихвайте се в огледалото и правете всичко, което ви носи щастие.

 

Как да разпознаем психическото насилие? И защо държавата не го разпознава?