Начин на живот

4 viral момента от 2022 година

Начин на живот

4 viral момента от 2022 година

Снимка: YouTube

2022 година е към края си и няма как да не отбележим и моментите, които станаха viral  в социалните мрежи.  

От мемета, до репортажи, всеки един от тях произведе сериозно количество съдържание.

Вижте ги  отново: 

Един шамар работа

Всички все още помним звука от шамара, който Уил Смит удари на Крис Рок по време на церемонията по раздаването на наградите "Оскар". Този момент, в който актьорът загуби контрол над емоциите си,  който произведе  огромно количество мемета, но и последици, сред които и забрана за Уил Смит да присъства на церемонията поне в следващите 10 години.

Делото без невинни 

Историята помни много двойки, които са се разделяли по скандален начин, но точно тази привлече вниманието на целия свят. Делото за насилие, което Амбър Хърд заведе срещу бившия си съпруг Джони Деп, се обсъждаше дълго. Видеа от процеса, снимки на разплаканата Амбър, огромно количество мемета, които се появяваха в социалните мрежи с месеци.

Самият факт, че едва месеци след края на делото вече филм за случая, е показателен, че този скандал беляза 2022 със сигурност. 

Пълният комплексар

Вече сме виждали стотици случаи, в които интернет позволява на абсурдни хора достигат до световна "слава" и да се сдобиват с последователи. Един такъв неприятен момент бе и viral моментът на Андрю Тейт, който в един момент изскачаше отвсякъде. 

Той беше блокиран, което намали влиянието му, но имаше момент, в който всяко негово изказване се превръщаше в меме. 

AI портретите

2022 година е към края си, а с нея, надяваме се, и трендът с AI портретите. Изкачаха от всякъде, в най-различни форми, което ни караше да се питаме: ще видим ли нормално селфи изобщо. Е, този viral момент бе сравнително кратък, но достатъчно силен, за да бъде използван от много знаменитости. 

Според противниците на този тренд, приложението, които създава портретите, може да бъде обвинено в кражба и дори в "убийство на нормалния артист".