Начин на живот

5 идеи как да ни бъде цветно на Цветница

На Цветница как да декорираме дома си

Цветница е сред най-красивите пролетни празници, а в заряда му усещаме вълнението от предстоящия Великден. На този ден в църквата се отслужва молитва и се благославят върбови клонки. Те се раздават на вярващите и всеки ги отнася до дома си за здраве. Пак за здраве се окичват с върбови клонки портите и се сплита венче от осветената в църквата върба. Върбовите клонки символизират палмовите, с които е бил посрещнат в Йерусалим Исус Христос.

От любимите цветарски магазини можем да си закупим не само разкошен рязан цвят, но и саксии с цъфнало мушкато, теменужки и нарциси. Чудесна идея за аранжировка може да ни дадат и плодовете, които всеки един от нас има в домакинството си. Насладете се на ефекта, с който една връзка с пресни моркови и тяхната стеблена част може да освежи интериора на кухнята ни. Същото важи за ябълките и лимоните, с които можем да заредим някои по-тумбести вази, красиви буркани, декорирайки съда с пъстра панделка и няколко стръка свежи цветя за разкош.

Вкарайте в употреба и ненужни вече съдове, с които може постигнете винтидж ефект.

Ако в мазето ви е останала някоя малка дървена щайга и разполагате с кълбо канап, може да постигнете наистина "уау" ефект, поставяйки в нея симпатична саксия с живи цветя.

За още идеи разгледайте нашата галерия, като не забравяте, че във всеки от нас е скрит един истински художник. Нужно е само желание и щипка вдъхновение.

 

5 неща, с които можем да освежим дома си без никакви усилия