Начин на живот

5 Instagram профила, които ни пренасят в Италия

Дигитално бягство

5 Instagram профила, които ни пренасят в Италия

Снимка: Pexels

Други планове имахме за това лято. Да си лежим на плажа в Италия, а не на дивана, с коктейл в ръката, не с кафе. Но това не ни пречи да си помечтаем за онези неотдавнашни времена, когато маската за лице беше просто козметика, а пътуването беше лесно. Ето и кои Instagram профили разглеждаме, когато ни липсват слънчевите дестинации и dolce vita

В профила Ig_italia откриваме снимки от цяла общност от италиански инстаграмъри. Виждаме множество гледни точки – от улиците на Рим до романтичните залези над остров Капри. Едно истинско дигитално бягство. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ITALIA (@ig_italia) on

La Cucina Italiana разпалва любовта ни към италианската кухня с рецептите си. Дори и да не можем да посетим някой италиански ресторант, можем да се вдъхновим от профила им и да си приготвим някоя свежа рецепта у дома.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by La Cucina Italiana (@lacucinaitaliana) on

Issimo е лайфстайл профил за живот по италиански. Зад него стои креативният директор на живописния хотел Il Pellicano и ни предлага вдъхновение за мода, декорация, рецепти, филми и локации.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @issimo on

Има още...


Елена Брагиери е фотограф и ни разказва за пътешествията си из Италия през своя обектив. Разглеждаме фотографиите й и си пожелаваме скоро и ние да посетим тези чаровни местенца.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by elena braghieri (@elenabraghieri) on

Истинската, интимната Италия виждаме в Whatitalyis, профил, разкриващ мили моменти от ежедневието на италианците. Баба, която подава табличка с горещо кафе на съседката си по балкон – ето това е есенцията на италианската душа.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by What Italy Is (@whatitalyis) on

 

А кои места в София ни пренасят в Италия?