Начин на живот

5 интересни места, които да посетим във Флоренция

Бижуто на Тоскана предлага множество интересни кътчета

5 интересни места, които да посетим във Флоренция

Снимка: Pexels

Флоренция е "музей на открито", който сякаш става все по-хубав с времето. "Уникална симбиоза между изкуство и лукс" – така го определят много хора, които са посетили града поне веднъж през живота си, и всеки си обещава да се върне отново. За да се потопите напълно в атмосферата на бижуто на Тоскана е важно да оставите картата и просто да се разходите – защото "не всеки, който скита, е изгубен" (както казва Дж. Р. Р. Толкин).

Галерията "Уфици" е най-натовареният и "задължителен" за посещение музей в града, но едно от другите красиви места, които радват сетивата ни, е...

Музеят на Gucci 

Ако цените модата, трябва да посетите точно това място, откъдето започва историята на модния бранд. Там през 1921 г. Гучио Гучи основа компанията, безпогрешно разпознаваема по целия свят. Музеят е разположен на Piazza della Signoria, в самото сърце на града, в дворец от XIV век, а залите му са уникално красиви. 

И още...


Vivoli il Gelato 

Това е едно от местата, където ще разберете... защо италианският сладолед е най-добрият в света. Разположението му е до базиликата Santa Croce в историческия център на града. 

Има още...


Mercato Centrale

Ако искате да видите многообразието от съставки на италианската кухня, пазарът, създаден през 1874 г., е вашето място. Там можете да опитате оригинални италиански продукти. Понякога в него се провеждат събития в областта на кулинарията, музиката и изкуствата под мотото: "Храната е култура".

Вижте и...


Ponte Vecchio

Най-старият мост във Флоренция вероятно е построен през 972 г. Разположен над река Арно, от 1345 г. той е известен с това, че е покрит с бижутерски магазини. По средата на моста има бюст на Бенвенуто Челини – известен италиански бижутер, скулптор и музикант от епохата на Ренесанса, а легендата гласи, че влюбените, поставили катинарче там и хвърлили ключа в реката, ще се радват на вечна любов. 

Има още...


The Officina Profumo – Farmaceutica di Santa Maria Novella

Основана през 1612 г., тази аптека е една от най-старите и най-красивите в света. В нея днес се продават уникални есенции и екстракти, а също така парфюми и билки. Аптеката работи без прекъсване повече от 4 века.

 

А кои са нещата, за които могат да ни глобят във Венеция?