Начин на живот

5 красиви вили от пет известни сериала, в които можем да отседнем

Бихме прекарали там следващата си ваканция. 

5 красиви вили от пет известни сериала, в които можем да отседнем

Снимка: Courtesy of ITV

Пътуването зад границата може все още да ни се струва сложно и близко до невъзможното, но това не ни пречи да си помечтаем за едно неизвънредно лято. Да, шансовете да го прекараме в английско имение или в испанска вила с басейн може и да не са големи, но винаги можем да си пуснем Netflix и да си го представим. А ето и 5 прекрасни вили, които познаваме от малкия екран и в които бихме прекарали следващата си ваканция, ако ги наемем. 

Италианската вила на Мариан от “Нормални хора”

Tenuta di Verzano Il Casale е от онези вили с традиции, които принадлежат на едно и също семейство от повече от век. Намира се само на 40 минути от Рим и именно там са заснети някои от най-красивите сцени в сериала.

Къщата на д-р Жан от “Секс образование”

Тази вековна дървена вила се намира в Хартфордшир и е с чудесна гледка към китно британско селце. Разпознаваме я от някои от екстериорните сцени в сериала.

Има още...


Апартамента на Виланел от “Убивайки Ийв”

Ако си падате по ар нуво, това е апартаментът за вас. Намира се в бохемския квартал "Грасия" в Барселона и ни впечатлява с декоративната си облицовка. Можем да го наемем, а можем и просто да му се радваме от разстояние в третия сезон от “Убивайки Ийв”.

Имението Highclere Castle от “Даунтаун Аби”

Познаваме го от сериала и култовия филм. Всеки път, когато се размечтаем за меланхолично-романтичната Англия, можем да разгледаме някои от вилите на територията му.

И още...


Villa Can Pirata от “Бели линии”

С директен достъп до океана и огромен басейн – това е топ дестинацията за партито край басейна, за което отдавна мечтаем. Намира се на остров в близост до слънчевата Майорка.

 

5 места до София за кратка ваканция