Начин на живот

5 мелодии за релакс във вашата лична йога стая

Музиката за релакс е неделима част от всяка йога практика

5 мелодии за релакс във вашата лична йога стая

Лятото е в разгара си, а някои от нас все още имат възможност да постигнат мечтаната форма само за 14 дни. А какъв по-приятен и ефективен начин има от една освежаваща или релаксираща йога практика? Независимо дали ще я проведете сами, или ще се доверите на професионализма в нашата Йога стая, ви е необходимо много малко: свободно време, постелка и мотивация за продължителна практика. И още нещо: за пълен релакс е добре да подготвите плейлист с любима релаксираща музика, която да елиминира фоновите шумове, целящи да попречат на вътрешния ви мир. Ето кои са нашите предложения, с които да постигнете своята малка нирвана. 

Yiruma – Maybe

С това изпълнение бихте могли да дадете началото на своята практика. Концентрирайте се в себе си и започнете с леки упражнения за загряване преди същинската част. Умът със сигурност ще остане спокоен под звуците на мелодията на световно известния корейски пианист.

Чуйте още...


Bevani – Silver Shore

В случай че следващата стъпка от вашата практика е комплексът от пози за тонус Слънчев поздрав, то това е вашата мелодия. Включете се в нашата Йога стая или изключете всички устройства освен музикалния плейър и открийте някое място на открито за остатъка от практиката. Галещото лятно слънце и чистият въздух обещават една кратка и незабравима ваканция, която ще свързвате и със звуците на това нежно изпълнение с флейта. 

Чуйте още...


George Skaroulis – Return to Patmos

Още едно изпълнение на пиано, но този път от гръцки композитор, посветил живота си на създаването на музика за релакс. Това изпълнение е перфектно за продължително практикуване на някои обърнати пози (свещ например). При желание можете да определите свои времеви интервали в рамките на мелодията, според които да променяте натоварването в отделните пози. Лекотата след изпълнението им е неизбежна. 

Чуйте още...


Clint Mansell – Together We Will Live Forever

Произведението е прекрасно за концентрация по време на кратка финална релаксация. Визуализирайте всяка отделна част от тялото си, а после се вслушайте и в мелодията. Независимо дали практикувате през деня, или вечер – усещането за лекота и самовглъбяване ще ви съпътства до следващата практика, която ще пожелаете да проведете час по-скоро. 

Чуйте още...


Ludovico Einaudi – Le Onde

Мелодията може да послужи като заключителна част на вашата практика. Особено подходяща е за кратка медитация или концентрация върху обект след вече изпълнената релаксация. Мислено се върнете към изтеклата практика и към изминалия ден. После се вслушайте още по-задълбочено в песента. Възможно е да усетите дори лека сънливост. Още една причина да изслушате творбата и преди лягане. Веднъж приключила практиката под звуците на тези мелодии, ще ви помогне да се върнете в реалността на ежедневието с лекота.

 

14-дневно предизвикателство: влез във форма за лятото!