Начин на живот

5 приложения, които всеки пътуващ трябва да има

Рядко си даваме сметка колко е важно да разполагате с правилните инструменти, когато сме на път.

5 приложения, които всеки пътуващ трябва да има

Снимка: Pexels

Рядко си даваме сметка колко е важно да разполагате с правилните инструменти, когато сме на път, докато не изпаднем в патова ситуация. За щастие, технологиите продължават се развиват и да улесняват пътуването ни по света. Новите приложения предлагат удобни и лесни начини за проучване на дестинацията, свързване с близки и колеги и проследяване на полетите. 

И макар че инструменти като Meetup, Google Maps, Google Translate, конвертори на валута и специфични приложения за наемане на хотели са незаменими по време на повечето пътувания, има много по-добри приложения за пътуване, които са малко известни.

Споделяме ви 5 приложения за пътуване, които правят живота в движение значително по-лесен.

Omio

Omio (по-рано известна като GoEuro) е доста известна платформа, създадена, за да помага на пътуващите да опознаят Европа с лекота. Можете да използвате уебсайта и приложението на Omio, за да сравнявате и резервирате билети за влак, автобус или полет за всяка дестинация в Европа. Ако искате да пътувате в Европа с намален бюджет, Omio е вашето приложение. Освен това, след като сте закупили билетите си, можете да откриете маршрута си за пътуване в уебсайта или приложението. За мнозина Omio е най-доброто приложение за пътуване с влак в Европа.

Skyscanner

Skyscanner е уеб базирано приложение, което показва цените на самолетните билети, хотелите и колите под наем от различни компании, като улеснява сравняването на цените в една и съща платформа. Ако датите на пътуването ви са гъвкави, Skyscanner ще ви позволи да изберете месеца, през който искате да пътувате до предпочитаната от вас дестинация, и ще покаже най-евтините дни за пътуване през този месец.

Има и възможност да търсите без дестинация или без конкретна дата! Просто изберете града на заминаване и оставете приложението да си свърши работата и да открие най-евтините дати и места за пътуване.

CityMapper

CityMapper е приложение за обществен транспорт и картографска услуга, която има за цел да направи пътуването в града възможно най-безпроблемно. То показва всички възможности за широк спектър от видове градски транспорт - от ходене пеша и колоездене до шофиране, пътуване с автобус, с влак и т.н.

Можете да сравнявате различни дължини и времетраене на маршрутите. Ако знаете, че няма да имате мобилни данни, просто потърсете маршрута, който искате да изминете, докато сте свързани с Wi-Fi, и запазете резултатите за по-късно.

CityMapper работи в различни градове в Европа и по целия свят и е известно като най-доброто приложение за карти на Европа.

Maps.me

Maps.me предоставя офлайн карти на целия свят. За разлика от Google Maps, след като изтеглите Maps.me, вече няма да се нуждаете от интернет за маршрути за автомобили, обществен транспорт, колоездене и ходене пеша, включително пътеки. Maps.me също така показва хотели, забележителности и близки места за хранене... всичко това офлайн!

Hostelworld

Hostelworld е една от най-добрите платформи за намиране на отличен хостел. Използвайте Hostelworld, за да сравните цените на хостелите и общата информация (разстояние от центъра на града, чистота и т.н.) на едно място. Можете също така да видите оценките и отзивите за всеки хостел по дата, като най-новите се показват първи. Ако решите да резервирате хостела си чрез Hostelworld, ще получите и безплатно анулиране до седем дни преди престоя си!