Начин на живот

5 тенденции за коледна декорация, които дизайнерите препоръчват

От ярките цветове до "тихия лукс" - ние избираме!

5 тенденции за коледна декорация, които дизайнерите препоръчват

Снимка: Instagram /@beesweetcitrus insta

С наближаването на коледните и новогодишни празници идва и желанието да измислим и открием най-красивата, най-впечатляващата, най-елегантната, но и най-уютна коледна декорация за дома си. И най-новата, разбира се. Интериорните дизайнери ни напомнят, че в крайна сметка трендовете всъщност се свеждат до това какъв е собственият ни стил и идеята е как да те да се впишат в него. 

Така че - не е нужно да променяме изцяло празничната коледна украса заради актуалните тенденции, достатъчно е да открием вдъхновение.    

Ярките цветове на сезонните плодове

Празниците са прекрасно време да се обърнем природата и можем да добавим красиви цветни щрихи - независимо дали са червени боровинки, или сезонни цветя, според Мари Фланиган, американска интериорна дизайнерка.

Изсушените портокалови резени са идеален акцент и има десетки начини, по които да ги включим в празничната украса - при опаковането на подаръци, във венци и гирлянди или като част от аранжирането на масата за празничната вечеря. Можем и да ги използваме като украса на коледното дърво.  

И още цвят и светлина - вижте на следващата страница...


Цветни конусовидни свещи 

Свещите създават прекрасен празничен декор и добавят уютна светлина към всяка стая. Можете да разположите на подходящо място множество цветни и различни по големина конусовидни свещи - свеж поглед към традиционния венец и акцент в коледната украса, както смята да направи дизайнерката Бетани Адамс. Но ако искате минималистична Коледа - използвайте само бели свещи.

 

 

Ако обичате скъпоценни камъни... 


Цветовете на скъпоценните камъни

Цветовете на скъпоценните камъни създават елегантна атмосфера и определено са сред тенденциите през 2023. Наситените червени и зелени тонове са традиционни за коледната украса, а тази година има тренд да се добавят нотки на наситено синьо и топло жълто. Можете да изберете цвят горчица или бордо.

 „Горещият“ нюанс на 2023 г. е червен пипер - по-ярък от теракота и по-малко забележим от оранжевото, а интериорните дизайнери препоръчват да се комбинира с по-приглушени тонове в същата цветова схема. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McGee & Co. (@mcgeeandco)

 

И една любима тенденция, която е във възход тази година...


Скандинавска Коледа

Скандинавската коледна визия определено е във възход за празничния сезон тази година. Очаквайте много свещници от светло дърво, венци, гирлянди от дървени мъниста. 

И колкото повече рустик, толкова по-добре. Класически подход и идея, която лесно може да се изпълни. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jultiderna (@jultiderna)

И разбира се - стилът на меката, тиха, но блестяща Коледа...


Тихият лукс на Коледа 

Тихият лукс не може да се свърже с конкретна визия, а по-скоро със създаването на атмосфера, която е непреходна,  и с ненатрапчива елегантност.

В интериорния дизайн трябва да се фокусирате върху това всеки момент и всяко кътче в дома (или офиса) да има значение, а изборът на украса да включва качествени, добре изработени предмети, които издържат на "проверката на времето", и качествени тъкани. Мека, тиха, но блестяща.  

Бяло и златно са идеални цветове и съчетават с различни стилове. Друг вариант са приглушените, земни и естествени тонове, зелено, кафяво, както и по-светли и неутрални като сиво, бежово и кремаво.

Които и цветове да изберете, добавете елегантни чаши, зеленина, която да не е претрупана с украса, и много свещи, лампи и фенери... Посрещнете светлината в своя дом!