Начин на живот

Après Ski Is Calling: 4 най-добри дестинации за ски в Европа

Защото ски ваканцията предлага уникална комбинация от физическа активност, природна красота и релакс! Неща, които винаги ни липсват!

Après Ski Is Calling: 4 най-добри дестинации за ски в Европа

Снимка: Freepik

За много хора зимните месеци могат да бъдат дълги и мрачни, с малко дневна светлина и ниски температури, което затруднява заниманията на открито. Ето защо ски ваканцията може да бъде привлекателна възможност за тези, които искат да избягат от монотонността на зимния сезон. Ски курортите предлагат уникална възможност да изпитате красотата и вълнението на зимата, със заснежени склонове и зашеметяващи гледки към планината, които осигуряват освежаваща промяна на пейзажа. Независимо дали сте запален скиор или просто търсите ново приключение, ски пътуването може да бъде идеалният начин да разпуснете и да се насладите на така необходимото бягство.

Изборът на правилната дестинация е от решаващо значение за красивата ски ваканция. Помислете за фактори като ниво на ски опит, бюджет и лични предпочитания, когато избирате местоположение. Ето нашата селекция от зимни курорти в Европа, които спират дъха от гледки и сняг, много сняг:

Мерибел – Трите долини, Алпите, Франция 

Зашеметяващата природна среда и перфектната архитектура на Мерибел допринасят за статута му на един от най-добрите ски курорти във Франция. Курортът е сгушен в сърцето на Френските Алпи, заобиколен от спираща дъха планинска природа

 

Кицбюел – Австрия

Кицбюел е очарователен град, разположен в Австрийските Алпи, недалеч от Инсбрук и Залцбург. Известен с репутацията си на топ ски дестинация в Европа. Градът има дълга история на ските, като беше домакин на първото състезание Ханенкам през 1931 г. - едно от най-предизвикателните ски състезания в света, привличащо топ скиори от цял ​​свят. Състезанието се превърна в значимо събитие за града, привличайки големи тълпи от зрители и генерирайки значителни приходи за местния бизнес.

 

 

Курмайор – Италия 

Регионът на долината на Аоста, където се намира Курмайор, има богато историческо значение. Сградите на града се отличават с отличителни дизайнерски елементи, като дървени балкони, каменни фасади и скатни покриви, които са характерни за алпийския архитектурен стил, съчетани със спиращи дъха гледки към околните върхове, включително Монблан.

 

 

Кортина д’Ампецо, Италия

Кортина д'Ампецо е изключително живописен град разположен в Доломитите, част от италианските Алпи. Той е световноизвестен като един от най-елегантните и привлекателни курорти за зимни и летни почивки. Доломитите са характерни със своите величествени връхчета и карстови формации, които правят региона още по-вълнуващ за посетителите.