Начин на живот

Даян фон Фюрстенберг за H&M Home – една неустоима колекция за дома

Какво да очакваме?

Като момиче, което предпочита да харчи повече пари за аксесоари за дома, отколкото за дрехи, с нетърпение очаквам датата 16 април, когато онлайн на hm.com ще бъде пусната специалната колекция на Даян фон Фюрстенберг за H&M Home. Ярка, отличителна, с моден привкус и с разпознаваемия почерк на известната дизайнерка.

Цветни възглавници, красиви подноси, елегантни кутии, луксозни ароматни свещи – всяко едно от тези неща ще се открои в дома ни, сигурна съм. „Единственото правило при декорирането на дома е той да отразява кои сте, за да ви е уютно в него“, споделя самата Даян фон Фюрстенберг.

Известна с креативния си подход в модата, белгийската дизайнерка става известна още през 70-те години. Сред най-емблематичните й модели е роклята тип „прегърни ме“, която вече десетилетия наред не спираме да носим, защото е една от най-женствените дрехи, които едно момиче може да притежава и носи, разбира се.

„Когато пораснах, не знаех какво искам да правя, но знаех каква жена искам да бъда. Исках да бъда отговорна жена и станах тази отговорна жена заради дрехите. А заради тях другите жени станаха отговорни. Когато ме попитат: “За кого създавам тоалетите си“, винаги отговарям: “Създавам за отговорната жена“.

През годините нейните рокли са се откроявали с различни принтове, станали емблематични за нея, колкото и дрехите, а сега тя ги пренася в интериора. Да, колекцията й за H&M Home е изпълнена със смели десени и цветове, сред които се открояват червените устни от портрета на Даян фон Фюрстенберг, направен от Анди Уорхол през 1977 г. „Тайното ми желание за тази колекция е, че поне едно от тези неща ще намерят място сред личния ви свят и на дома ви. И когато го погледнете, ще усетите това намигване, което ще ви напомня за мен “, казва още Даян фон Фюрстенберг.

„Винаги сме се възхищавали на Даян фон Фюрстенберг като дизайнер, модна икона и силна жена, така че наистина сме развълнувани да си сътрудничим с нея. Принтовете и цветовете носят смелост и увереност, с които искаме да вдъхновим клиентите си“, допълва Евелина Краваев Сьодерберг, която ръководи криейтив отдела на H&M Home.

 

25 идеи как да превърнем дома си в тропически рай