Начин на живот

Деца от Украйна нарисуваха надеждите си за мир

Децата превръщат оловната действителност в многоцветен прашец и ни показват, че несправедливостите си отиват от света единствено тогава, когато всички се сдружават в името на бъдещите поколения.

Деца от Украйна нарисуваха надеждите си за мир

снимка: Alla Georgieva/ Facebook

Всяко дете си има красиво бъдеще, за което да мечтае. На фона на войната в Украйна, най-малките притежават способност, която обикновено убягва на по-възрастните. Децата умеят да противодействат на реалността със собственото си цветно въображение по неподправен начин, а ние определено имаме какво да научим от тях.

Малчугани от различни горещи точки на Украйна- Киев, Харков, Суми, Днепр, Кривой рог, Мариупол са подканени да нарисуват щастлива къща така, както си я представят, когато Украйна се възстанови след разрухата. Българо-украинската художничка Алла Георгиева сподели пост, в който разказва за малкия Марк от Мариупол, нарисувал с черен молив къщата си с голяма дупка по средата, защото не пожелал да я оцвети с думите: "Тя няма никакъв цвят, тя е пробита". Макар войната да е поставила трайно черния си похлупак там, където е домът им, най-малките все пак виждат надеждата, която се мярка над главите им. Съединяват рисунките си и заедно образуват нова мирна улица, която наричат "Украинска".

С помощта на изкуството, те превръщат оловната действителност в многоцветен прашец и ни показват, че несправедливостите си отиват от света единствено тогава, когато всички преодоляват различията си в името на бъдещите поколения. А ние сме сигурни, че всяка нова нарисувана къща е като посято семенце на мира, което светът може да отгледа грижливо!

 

те са от различни горещи точки на Украйна- Киев, Харков, Суми, Днепр, Кривой рог, Мариупол. Подканих ги да нарисуват...

Posted by Alla Georgieva on Friday, April 29, 2022

 

Всяко дете е творец. Насърчавайте го!