Начин на живот

Johnnie Blonde препоръчва: 3 концерта, които няма да пропуснем

Да, на всички ни липсваха!

Добре дошли в специалната поредица на Момичетата от града и Johnnie Blonde, в която ще ви измъкваме от работното ежедневие и крайните срокове, за да ви отвеждаме на най-готините събития в града – концерти, музикални фестивали, партита, специални прожекции... За да не се чудите какво да правите в петък вечер или как да разнообразите уикенда, за да бъде по-слънчев, по-незабравим. Защото топлите месеци тепърва започват и ни дават достатъчно поводи да сме навън, да се забавляваме, да си върнем усмивките и да споделяме времето си с приятели. Безценно, нали?

Едно от нещата, които със сигурност най-много ни липсваха през последните няколко месеца, бяха концертите. Всички концерти! И онези големите, на които задължително се редим на дълги опашки за любимата ни напитка, преди да се смесим с тълпата и да се насладим на любимите си изпълнители. И онези малките, в някой клуб, в който можем да танцуваме до сутринта с приятелите си. Тази пролет не започна с хубаво време, но със сигурност постепенно ни връща към нормалността. Вече са обявени първите музикални фестивали, които ни правят още по-нетърпеливи за лятото, но дотогава има какво да правим дори и през седмицата, има как да се забавляваме и си имаме най-добрия гид за целта – Johnnie Blonde.

Весел, забавен и винаги готов за нови приключения, той ни отвежда там, където са най-готините хора в града, избира най-правилните питиета и ни кара да се усмихваме, когато някой от компанията е провесил нос заради поредната раздяла или просто работната седмица е била кофти.

Точно преди края на пролетта ще посрещнем лятото с хората, които не спират да ни напомнят, че барът е до морето и че понякога е добре да го даваме малко по-полека, нали? И ние така с Johnnie Blonde обичаме да забавяме темпото, да му сипваме точната доза настроение и да му пускаме музика. А тя на 20 май ще звучи още по-яко със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Това е първата изява на открито на бандата от над половин година насам и е навръх рождения ден на талантливия автор, певец и актьор. Мястото също не е случайно – Стефан Вълдобрев и компания ще открият новата лятна сцена "Арена София" в парк Борисова градина.

На 4 юни се отправяме към подлеза на НДК, защото в Sofia Live Club ще слушаме Любо Киров. С два поредни концерта на сцената на клуба един от най-романтичните български изпълнители ще даде старт на националното си турне "Целуни ме". Обичаме го този глас, който винаги ни разнежва "както преди", за да ни напомни, че понякога всички пътища водят към музиката. Особено ако знаем с каква напитка да я гарнираме. Нали, Johnnie Blonde?

Точно в средата на месеца – 16 юни, ще се настаним удобно под открито небе в Kino Cabana, където ще забият "Остава". Изпуснахме първите им концерти след отварянето на заведенията, затова пък точно този няма да го пропуснем. И не че не ни изненадваха понякога с онлайн изяви в месеците на локдаун, но си е друго на живо да крещиш с цяло гърло: „искаш ли да съм капитан в твоя океан“, защото „сладък е всеки момент, по-сладък от шоколад“. И не, още не са ни омръзнали тези парчета, които сме слушали стотици пъти!

Даваме добро начало на концертния летен живот и нямаме търпение да видим какво още ни е подготвил Johnnie Blonde. Но знаем какъв точно е вкусът на всички тези вечери, защото Johnnie ъпдейтна бързо листа ни с напитки и лесно намести в него новия уиски бленд на Johnnie Walker – Johnnie Blonde, който ни изненада с балансиран, кремообразен и много мек вкус с изненадващи нотки на ванилия и приятен послевкус на подправки. Ванилията се усеща и в аромата му, където се смесва с нотки на горски плодове и се появява отново онази пиперливост, която носи много свежест. А това прави Johnnie Blonde подходяща съставка и за любимите ни летни коктейли. Първо обаче ще му се насладим чисто, с малко лед и много музика!