Начин на живот

Как гарантирам спокойствието си по време на път?

Сигурността е ключов аспект от всяко пътуване. Теленор има перфектното предложение за осигуряването ѝ.

Обичам да пътувам. Вероятно съм един от многото пътешественици, които произнасят тази фраза. За разлика от тях обаче аз жадувам да пътувам ежемесечно, а понякога – и два пъти в рамките на един месец. Нямам търпение пандемията да отмине и да се понеса на крилете на самолет към далечни дестинации. Ето и моя начин да пътувам със стил.

За да се насладя изцяло на миговете в непознат град или държава, съм създал свой ритуал по подготовка за предстоящите дни на приятни емоции. Началото им давам още в София с промяна във визията – обикновено посещение на фризьорския салон ми носи увереността, че отново не съм изневерил на стила си. Следва подготовката на багажа. В него обичам да присъстват подходящи за мястото дрехи и любимата ми козметика. Веднъж прибрал всичко в куфара, съм готов за полет. Или не съвсем. Сигурността е важен аспект от моите пътешествия. 

Особено притеснителни за мен са непредвидените ситуации, които могат да помрачат дните ми извън страната. Доказаната ми разсеяност би могла да доведе до усложнения като загуба на паспорт или лични вещи. И понеже съм така устроен, че винаги мисля няколко крачки напред, не подценявам и непредвидените здравословни проблеми, които дори и незначителни, могат да доведат до непосилни медицински разходи. Затова винаги сключвам застраховка, която покрива пълния спектър от непредвидени ситуации. А вече имам и своя фаворит в тези услуги.

Защото открих една нова оферта от Теленор. Свикнал съм да свързвам името на компанията с мобилни услуги и затова останах изненадан, че именно застраховка е новото предложение на оператора, на който съм дългогодишен доволен клиент. Когато посетих офис, за да платя месечната си такса, получих и оферта за застраховка "Смарт Турист"Подписването на нов договор за мен често означава бюрократични условности: стотици страници документи, чакане, посещения на други офиси и така нататък. Ето защо изпитах нотка на съмнение и този път.

Учудващо, всички тези неща се оказаха само напразни притеснения. Процесът по сключване отнема не повече от време за изпиване на едно кафе. Необходимо е само застраховката да се направи в България. Това може да стане по два лесни начина. Приложението MyTelenor работи непрестанно за онези, които не желаят посещение в офис. В случай че не се доверите на технологиите, можете да потърсите клон на оператора със знак „Тук можеш да сключиш застраховка за пътуване в чужбина Смарт Турист. С това се изчерпват формалностите. Таксуването на застрахователна премия се начислява към месечната такса за мобилни услуги и е само за дните, прекарани зад граница и ако си избрал да имаш покритие за конкретното пътуване. 

Смарт турист“ гарантира освен сигурността ми и пълна свобода. Застраховката ще се активира на моя смартфон още щом телефонният ми номер бъде засечен в роуминг в чужда мрежа. Ако искам да деактивирам услугата, имам възможност да го направя в рамките на 4 часа. Но все пак не бих подценил важността на защитата. А бюджетът ми наистина няма да пострада, тъй като таксата ще се начисли единствено според броя на дните от моето отсъствие –например 5. Освен това по време на следващото си приключение ще мога да съм спокоен и за близките и любими хора, с които посещавам интересни дестинации. Това е така, защото всеки, сключил застраховката, има право да добави към покритието за съответното пътуване до 9 свои спътници, с които да споделя емоциите от преживяването. 

Досадните тревоги за независещи от мен ситуации ще останат в София, защото моят „Смарт Турист“ ще се погрижи за всичко: закъсненията при пътуване, загубата на документи и багаж, медицинските, денталните и дори правните ми разходи, а също и гражданската ми отговорност за причинени вреди (без гражданска отговорност на автомобилистите). Но когато пътувам с личния си автомобил, ще мога да разчитам на пътна помощ. Пълната сигурност е гарантирана от 24-часовата помощ, която мога да получа при възникването на застрахователно събитие. 

Като любител на пътуванията, който не иска да изневери на страстта си, имам нужда от сигурност. Открих и перфектната за мен оферта, още една причина да започна планирането на следващата си чуждестранна екскурзия в или извън Европейския съюз.  

Детайлна информация за застраховката при пътуване в чужбина “Смарт Турист”, която Теленор предлага като застрахователен агент на Чъбб Юръпиън Груп СЕ, можеш да откриеш на официалната страница на оператора www.telenor.bg

С подкрепата на Теленор

 

Кое ще бъде "новото нормално" при полетите?