Начин на живот

Кой казва, че карантината е лишена от забавления за децата?

Ски, плаж или купон – всичко е възможно, когато въображението е голямо

Кой казва, че карантината е лишена от забавления за децата?

Риболов на сьомга в Норвегия
(Снимка: Rodrigo Barbosa)

Тъй като училищата и детските градини са затворени в цяла Европа заради карантината, много родители са принудени да останат вкъщи заради децата си, като не само се грижат те да са нахранени и обгрижвани, но трябва в натовареното ежедневие да наместят както работата във home office, така и забавленията на малки и големи палавници. 

Социалната изолация може да се окаже стресиращо преживяване не само за родителите, но и за децата, които често са объркани от новото ежедневие и страдат за приятелите си в детската градина или училище.

Но едно семейство е намерило начин да пътува от вкъщи, превръщайки забавни идеи в незабравим албум със "спомени" от семейните пътешествия. 

Журналистът и редактор на Euronews Родриго Барбоса и партньорката му Матилде Монж създават невероятни приключения, за да забавляват децата си – 6-годишната Саломе и 3-годишното Пабло.

Още първия ден, когато децата остават у дома, решават, че ще е забавно да се облекат все едно отиват на басейн. Цялото семейство го намира за вълнуващо и тогава родителите решават да "подготвят" и втората инсталация – пътуване до Корсика, което семейството е трябвало да отмени заради пандемията.  

Родриго публикува първите снимки от своите пътувания в Инстаграм. Положителните отзиви от приятелите ги подтикват да продължават да създават всеки ден различни сцени и дестинации.

Децата обичат новите си приключения и добавят любими дестинации към колекцията. Саломе с удоволствие позира за снимките. По-малкият й брат Пабло също го прави, въпреки че не може да се концентрира продължително. Затова родителите действат светкавично, за да могат да уловят момента. Освен че резултатите са прекрасни, както можете да се убедите в галерията ни със снимки, децата обичат след това да си играят с реквизитите, което дава и на родителите малко свободно време. Опитайте и вие! 

 

Как оцеляват самотните родители в България? Трудно, но на кого му пука?