Начин на живот

Кръговратът на гардероба

Да го завъртим!

Може би сте чували закона на модата, който гласи, че всеки нов сезон изисква и два чифта нови обувки. Или два нови панталона, ___, ___, - попълнете липсващото според собствената ви мания за дрехи и аксесоари. Има ли начин да задоволяваме всесезонния си глад за обновяване на гардероба без да се чувстваме гузни и без да фалираме? Има. Ако си сложим правило, че за всяка нова кутия с обувки или торба с дрехи, които влизат в дома ни, трябва и нещо да излезе. Но къде да отиде?

Малък наръчник по online selling

Стига да имате достатъчно време и желание, интернет предлага море от възможности да продадете или подарите всичко, което не сте обличали скоро и най-вероятно никога повече няма да носите. Сайтове, отворени и затворени групи във Facebook, форуми и чатове. Недостатъкът е, че е занимавка. Да публикувате на различни места различни обяви, да отговаряте на запитвания на потенциални купувачи, да се пазарите за цена, къде ще се срещнете или кой ще плати доставката с куриер. Дори да успеете да продадете нещо бързо, лесно и на добра цена, после трябва да обиколите всички канали, в които сте качили обявата и да я изтриете. И пак някой ще продължи да ви пише и ще се сърди, че не сте си видели съобщението на лични.

Вече има в пъти по-лесен начин да се случва всичко това. Нарича се Pop Up от Еконт.

Какво е Pop Up? Безплатна платформа, в която качвате нещо за продаване и после с един единствен линк публикувате обявата навсякъде – в личните си профили във Facebook и Instagram, в групите, където има други като вас, пращате на приятелки и познати по Viber или Messenger. Създаването на самата обява е безкрайно просто – снимате, добавяте цена и описание и готово. Ако някой го хареса, го купува директно през Pop Up. Платформата автоматично създава документ за доставка, а вие единствено трябва или да извикате куриер, или да занесете вече продадената вещ в най-близкия офис на Еконт. При това всяка пратка с Pop Up пътува с 10% отстъпка от цената за доставка.

Мога ли да продавам направени от мен неща?

Абсолютно. С Pop Up може да продавате не само веднъж обличани рокли или палта, а и ако сте независим артист, бижутер, маниак на тема джаджи, няма значение. Всеки има нещо за продаване, но не всеки знае как да продава онлайн. Pop Up e несъществуващ досега начин продаването да бъде толкова лесно колкото е и купуването. Правите си профил и добавяте обяви. Без да ви трябва онлайн магазин, сложен сайт или поддръжка на домейн. Удобно е, независимо дали ще продадете един чифт обувки в годината или ще изпращате по десет пратки с авторски колиета на седмица.

Освен че превръща всяко онлайн пространство във ваш магазин, Pop Up може да направи и всяко физическо пространство магазин. Заедно с линка към обявата се генерира и QR код, който може да разпечатате и да сложите навсякъде - на вашия щанд на импровизиран базар за дрехи, на таблото за обяви във входа, във фризьорския салон на близка приятелка. Така хората могат да купуват от вас по всяко време - сканират кода, отиват на вашата обява в Pop Up, натискат купувам и след това вие им изпращате стоката с наложен платеж.

С Pop Up всеки може да стане истинско ПРО в продаването.

Особено полезно е, ако вече имате изградена аудитория. Хора, които четат блога или сайта ви, които ви следват в социалните мрежи и които харесват това, което правите. Не е нужно да добавяте нищо към съществуващите ви канали, просто качвате там обявите си от Pop Up. Може да следите къде и на какви хора продавате, колко продажби имате, да си правите категории...всичко. Без излишни стъпки, без всеки път да попълвате имена, адреси и телефони, без губене на време. И е безплатно. Абсолютно безплатно – без такси или комисиони. Нищо. Снимка, цена, линк и продавате. И започвате най-сетне да се освобождавате от всичко, което някога ви е радвало, но отдавна не е вашето. За някой ще е свежо попълнение в гардероба. За вас добро извинение за нова придобивка. Win-win отвсякъде.

Опитайте още днес. Някой, някъде със сигурност мечтае за онези златни сандали от сватбата на най-добрата ви приятелка.

 

С подкрепата на Еконт