Начин на живот

„Ледена епоха“ на сбогуване: накрая катерицата изяжда жълъда

За негово щастие, за първи път от представянето на Скрат пред света, през ледниковата епоха от 2002 г , катерицата с удоволствие изяжда своя жълъд, като го прибира в най-сигурното място на света – коремчето си.

„Ледена епоха“ на сбогуване: накрая катерицата изяжда жълъда

снимка: Blue Sky Studios

Всеки, който е гледал „Ледена епоха“, няма как да забрави емблематичния образ на катерицата Скрат, която е в непрекъснато търсене къде да скрие на сигурно място бленувания си жълъд. С днешна дата от създателите на "Ледена епоха" - Blue Sky Studios, чието студио беше закрито от Disney, след като придобиха 20th Century Fox, репиха да се реваншират, тъй като други епизоди на "Ледена епоха" от тази компания няма да има. Te направиха реверанс към един от своите герои, като пуснаха симпатично късометражно филмче, с което да сложат точка на дилемата на катерицата.

Видеото започва с жълъд над заснежени полета. Скоро Скрат влиза в кадър и бързо тича към жълъда, пишат от “Collider”. Скрат предпазливо оглежда наоколо с наградата си в ръце, защото се страхува какво може да му попречи да изяде жълъда. За негово щастие, за първи път от представянето на Скрат пред света, през ледниковата епоха от 2002 г , катерицата с удоволствие изяжда своя жълъд, като го прибира на най-сигурното място на света – коремчето си.

Досега Скрат беше любимец на аниматорите, които се възползваха безмилостно от въображението си, като измисляха най-странните начини да попречат на катерицата да се наслади на лакомството. Виждали сме как Скрат е смачкан от ядосани животни, затрупана от лавина и дори бяга от лавата на изригващ вулкан. Да гледаш как катерицата страда във вечната си борба да се сдобие с един жълъд беше забавно, но и малко тъжно, защото всяка част на "Ледена епоха" се опитваше да измисли нови начини да измъчва косматия герой. Така че можем да кажем, че напълно заслужено екипът на Blue Sky Studios даде на своя официален талисман дълго чаканата награда, преди завесите да се спуснат завинаги. Скрат получи своя щастлив край, макар Blue Sky Studios вече да не са тук, за да ни карат да се смеем отново на любимата анимация. А поуката е, че търпението рано или късно се възнаграждава и носи вкус на сладост.

Топ 10 на любимите ни анимации на Disney