Начин на живот

Лятна вечер на балкончето: 22 красиви идеи

Казват, че кухнята е неприкосновеното място за жената вкъщи. Аз донякъде съм съгласна, но има още едно място у дома, което си е лично мое – балконът.

Казват, че кухнята е неприкосновеното място за жената вкъщи. Аз донякъде съм съгласна, но има още едно място у дома, което си е лично мое – балконът.

Просто нямате представа какво значение има за мен това място. Преди няколко години отказах да се преместим, за да останем тук, при нашето си балконче, а над него има още едно, също много хубаво (което засега не поддържам, поради липса на време). Не бих казала, че е шедьовър, даже изобщо не е, нито пък има красива гледка, но ми носи усещане за мой личен оазис, за няколко кубични метра въздух, който си е само мой.

Рано сутрин си пия кафето на него, а след работа – аперитива. Имам си някакви мои момичешки планове как искам да изглежда през пролетта, лятото, зимата. Все си мисля коя саксия е за смяна, какво искам да си насадя, как да си украся, все нещо не ми харесва... За да направя промени, не е нужно да викам майстори, нито да харча много пари. Имам нужда само от настроение и план. Почивам си с тези мисли, поставям си някакви цели и не се чувствам зле, ако нещо не изпълня.

А резултатът е чудесен. Особено вечер, когато светна лампичките... с две думи, това е моето място!

И след това любовно обяснение към моето балконче подбрах няколко идеи за красиви градски балкончета, на които човек може да се отпусне малко и да прекара добре. Особено в лятна вечер.