Начин на живот

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Всяка връзка има свой език на любовта - думи, жестове и действия, с които да засвидетелстваме, че обичаме другия. И макар те да са различни при всяка двойка, има неща, които винаги означават: “обичам те”. Тези 5 са ни любими!

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Снимка: Pexels

Всяка връзка има свой език на любовта - думи, жестове и действия, с които да засвидетелстваме, че обичаме другия. И макар те да са различни при всяка двойка, има неща, които са общовалидни и винаги означават: “обичам те”, “ценя те”, “хубаво ми е с теб”.

Прекрасно е, когато с партньора си сме успели да открием това, което обичаме да правим заедно. Така връзката ни се превръща в нещо повече от “заедно сме заради децата или по навик” и действително прекарваме смислено и качествено време заедно, радвайки се един на друг и оценявайки се взаимно.

Ето пет неща, които аз и моят любим човек обожаваме да правим заедно, и съм сигурна, че много от вас ще успеят да се припознаят в тях:

Да си разменяме книгите, които сме прочели

И двамата обичаме да четем книги и макар че често интересите ни не съвпадат поради чисто полови различия, винаги си разменяме книгите, които сме прочели и после ги обсъждаме заедно. Това е добър начин да опознаем другия, неговите възгледи, как би постъпил в конкретна житейска ситуация, опирайки се на сюжетната линия, разгърната в книгата, и какво всъщност го вълнува. Аз обичам да чета приложна психология и обсъждайки дадена книга, винаги откриваме по нещо ново от душевния си свят, а споделяйки го, закрепваме връзката един с друг. Защото често в ежедневието можем да останем на общуване единствено през битовизмите, а книгите ни подтикват към по-задълбочени разговори и комуникация на емоционално и духовно равнище.

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Да спортуваме заедно

След тежка работна седмица това, за което копнеем, е да се разтоварим психически, като се натоварим физически. Спортът и природата ни помагат точно в това. С времето открихме, че когато спортуваме заедно, не само разтоварваме от работата, но и от семейния живот. Когато стъпим на тенис корта, отидем на ски или просто на разходка сред природата, оставяме на страна всички ежедневни проблеми, задачи и т.н. и се фокусираме върху връзката между двама ни тук и сега. Изключително забавно е да тренираш с партньора си, чувстваме се като деца, които просто играят и им е хубаво заедно.

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Да готвим заедно

И двамата не сме страстни готвачи, но когато решим да го правим заедно, винаги е забавно. Интимността не е само за спалнята, кухнята също може да бъде място, в което показваме на другия колко го обичаме и колко ни е приятно да вършим нещо заедно, каквото и да е то. Готвенето един с друг създава усещане за екипност, че сме един отбор и заедно сме наистина добри във всичко. А специалният ни ритуал винаги включва и бутилка качествено вино, което заслужено изпиваме заедно. Виното е питието на любовта. Кръвта на живота. Не е случайно, че Денят на влюбените и Трифон зарезан са на една дата. Нито че когато искаме да кажем на някого “обичам те”, подаряваме тъкмо вино, а не ракия например.

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

От известно време се радваме на бранд вино, което ни очарова с вкусовите си качества и невероятното си послание. Серията „Contour” на Via Vinera е вдъхновена от чувствеността на женското тяло, чиито контури са изобразени върху бутилката. Всеки сорт грозде, грижливо запечатан в нея, е посветен на различна същност от женската природа. Contour Sauvignon Blanc & Pinot Gris олицетворява момичешкия дух, игривото в жената. Плодово и свежо, от виното струи енергия за живот, съчетавайки зелена ябълка, горски цветя и свежи билки. Contour Rose въплъщава любовта към откривателството. Това е дама-пътешественик, която ухае на горски ягоди и свежи билки и е чудесна компания за парти, пикник и пътувания. Contour Cabernet Sauvignon & Pinot Noir е вкусът на амбициозната жена, находчива и екстравагантна, която умее да рискува. Съчетанието между два от най-великите сорта в света е изненадващо успешно: горска ягода, боровинка и подправки оформят стегнато и сочно тяло.

Освен че са изключително вкусни, вината на Via Vinera провокират играта между мъжкото и женското начало и определено ни подтикват към повече интимност и отдаденост един на друг.

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Да се изненадваме

За да разнообразим ежедневието си и да се откъснем от рутината, с партньора ми обичаме да си правим малки изненади. Нищо грандиозно - билети за театър или опера, непланирано кратко пътуване за уикенда - неща, които не изискват усилия и промяна в графиците ни, просто ги правим от сега за сега. Много е зареждащо, защото провокира младежката ни спонтанност, когато винаги решавахме какво ще правим този ден в самия ден. Никога не е лошо да си доказваме, че дори и като възрастни можем да бъдем спонтанни и да си осигуряваме малки бягства и удоволствия, защото за тях винаги има време, просто по инерция се оправдаваме с липсата му. А те действат толкова ободряващо на чувствата ни един към друг.

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка

Да си правим взаимен масаж

Когато искаме да се поглезим и да си дадем необходимата душевна и телесна близост, оставяме телефоните в другата стая, палим ароматни свещи, взимаме етерични масла и се отдаваме на изкуството да се докосваме. Без да бързаме, без да мислим за друго, освен за тялото на партньора и неговото удоволствие. Изненадващо е колко наслада може да изпита човек, доставяйки удоволствие на любимия. Важно е да постигнем дълбоко сливане един с друг, радвайки се на телата си. Ако все още не сте имали възможност да опитате, направете го на този Свети Валентин. Заслужавате да си подарите това удоволствие.

Любимите ни неща заедно или как да запазим романтиката в една връзка