Начин на живот

"Мелба училище" с първи клас по ситопечат

По време на класа участниците ще задълбочат познанията си по ситопечат, като тренират отпечатване до четири цвята с или без стохастичен растер. Броят на участниците в този клас е ограничен до 10 и е с билети, като за студенти има намаление.

"Мелба училище" с първи клас по ситопечат

Серия от образователни класове, водени от утвърдени дизайнери и визуални творци, ще бележат първата година на "Мeлба училище" като част от "Мелба" Инициативи за дизайн. Това е следващата стъпка на проекта, след 5-годишно развиване форматите срещи, фестивал и архив, които продължават и през 2022 година.

"Мелба" училище е серия от образователни класове, които целят да насърчат професионалното развитие и творческото мислене, да дават нови знания, конкретни професионални умения и среда за общуване и обмен на професионален опит. Класовете се водят от утвърдени професионалисти, които с дейността си допринасят не само за развитието на дисциплината си, но имат отражение върху процесите в обществото като цяло.

Първият от серията класове е с Надежда Георгиева – основател на Sito Studio, и е с тема “Ситопечат – многоцветна сериграфия за напреднали”. Класът се провежда в два дни, като на 26 април (вторник) е теоретичната част, а във втория ден участниците имат за цел да работят по конкретните си проекти. Вторият ден е по избор – 30-ти (събота) април или 1-ви май (неделя).

По време на класа участниците ще задълбочат познанията си по ситопечат, като тренират отпечатване до четири цвята с или без стохастичен растер. Броят на участниците в този клас е ограничен до 10 и е с билети, като за студенти има намаление.

“Всички инициативи за дизайн Мелба са насочени към широката публика и верните почитатели на дизайна, а с "Училище" се обръщаме към професионалисти във всички сфери на дизайна и ги каним да подобрят уменията си и да създадат нови контакти”, казват организаторите Комплект Адриана Андреева и Бояна Гяурова.

Билетите могат да се заявят на [email protected]. Тук има повече информация как могат да се закупят и за програмата на събитието.

Организатор на "Мелба училище" е Комплект. Проектът се реализира с подкрепата на Национален фонд „Култура“ по програма "Едногодишен грант".

За МЕЛБА

МЕЛБА е поредица от инициативи за дизайн, която творческата и консултантска агенция за културен мениджмънт Комплект стартира през 2017 г. Проектът бързо се превърна в уникална платформа със силна общност и внимателно подготвено съдържание. МЕЛБА онлайн двуезичен АРХИВ на съвременни български дизайнери, СРЕЩИ с местни герои на дизайна и годишен ФЕСТИВАЛ в София. ФЕСТИВАЛЪТ смесва различни перспективи за дизайна в разнообразни активности - изложба, международен симпозиум, работилници и лекции и др.

Повече за Надежда Георгиева / Sito Studio на www.sito-studio.com / IG: nadezhda

Facebook събитието на класа е тук.

"Мелба срещи" с героите на дизайна