Начин на живот

Мис Япония се отказа от титлата си заради афера

Победата й предизвика обществен дебат заради нейния произход, но не това се оказа проблема

Мис Япония се отказа от титлата си заради афера

Снимка: Instagram / @
pageantempire

Родената в Украйна победителка в конкурса за красота "Мис Япония" се отказа от короната си, след като таблоид разкри аферата й с женен мъж, съобщи BBC.

26-годишната Каролина Шиино беше коронована за Мис Япония преди две седмици, но победата й предизвика обществен дебат заради нейния произход. Докато някои приветстваха короноването на натурализираната гражданка, други заявиха, че тя не представя традиционните японски идеали за красота.

На фона на дебатите обаче местно списание публикува материал, в който се твърди, че тя има любовна афера. В статията в „Шукан Буншун“ се съобщава, че Шиино е имала връзка с влиятелна личност - лекар. В първоначалния си отговор на репортажа миналата седмица организаторите на конкурса защитиха Шиино, като обявиха, че тя не е знаела, че мъжът е женен. В началото на седмицата обаче те обявиха, че тя е признала, че е знаела за брака и семейството на мъжа.

 

Каролина Шиино се е извинила за това, че е била подведена, а организаторите са приели отказа ѝ от титлата, съобщиха от Асоциацията Мис Япония. Тя се извини и  на своите фенове и на широката общественост в изявление в понеделник, че е действала от страх и паника в отговор на публикацията в пресата. „Искрено съжалявам за огромните неприятности, които причиних, и за това, че предадох тези, които ме подкрепиха“, каза тя.

Титлата Мис Япония ще остане вакантна до края на годината, въпреки че имаше няколко подгласнички.

Конкурсът коронова Шиино на 22 януари - първата европейка, на което е оказана тази чест. Тя е родена в Украйна, след което се премества с майка си в Япония, когато е на пет години, и приема японската фамилия на доведения си баща. Тя говори и пише свободно на японски език и става натурализиран гражданин през 2022 г