Начин на живот

На пикник с книга

Днес ви предлагаме да излезете на среща... с книга.

Понякога горещите юлски дни ни се струват твърде дълги и се чудим с какво да запълним всички тези часове лято. Затова днес ви предлагаме да оползотворите свободното време като излезете на соло среща... с книга.

Първо избираме подходяща дестинация. Препоръчваме тих парк или градинка в сърцето на града, но ако се чувствате авантюристично, може да отскочите и до някоя полянка на Витоша. Лично аз винаги търся място с шарена сянка. Освен че е гаранция за перфектната температура, красивите сенки от дърветата придават приятна атмосфера.

Приготвяме нещо, на което да седнем. Някоя стара покривка ще свърши чудесна работа. И задължително взимаме сламена шапка, независимо дали ще я носим, или просто ще си направим снимка с нея. Да не забравим и най-важното – книгата. Ако сме се отправили към някой столичен парк е по-добре да си вземем летен роман, който ще грабне вниманието ни дори около нас да е по-шумно.

Освен за душата, е хубаво да се погрижим и за тялото си. Затова си избираме нещо любимо за хапване, за щастие лятото изобилства от сладки сезонни плодове, но ако се изкушите с нещо по-калорично, няма да ви съдим. Все пак сме решили да сме поглезим.

Това е, настаняваме се удобно и се отдаваме на себе си. А ето и...

 

5 книги, чиито екранизации харесахме много