Начин на живот

Най-романтичните градове в Европа, които не са Париж

В Европа има толкова романтични градчета извън клишето, че просто е престъпление да ги пропуснем.

Най-романтичните градове в Европа, които не са Париж

Снимка: Pexels

Пролетта е естественото време, в което романтиката се излъчва от всяко дръвче, песен или кафене, а на нас ни се иска да потънем в мисли за любов и красота. За всички е ясно, че е дошъл момента да се отправим на романтично пътешествие в чужбина. Но къде? Само не Париж. Може да е вечният град на любовта, но не се ли изтърка вече? Айфеловата кула, която всъщност дори не е толкова романтична, особено с тълпите от туристи, китните кафенета, в които вече сме изпили толкова кафета, че вече нищо романтично не ни остана. Хайде да сменим декора.

Всъщност в Европа има толкова много романтични градчета извън познатото клише, че просто е престъпление да ги пропуснем. Ето нашите топ 5, с които няма да сгрешите.

Опатия, Хърватия

 

Опатия е очарователен крайбрежен град с богата история и култура, който разполага с много фантастични места, впечатляващи паметници, добре поддържани паркове и великолепни вили, които чакат да бъдат открити.

Любовта е вплетена в самата тъкан на Опатия, тъй като по време на развитието си като туристически курорт градът е бил свидетел на многобройни големи романси между аристократи и известни личности. Красивите паркове, уединените пътеки, дългата крайбрежна алея и топлите звездни вечери в Опатия са идеалното място за специални моменти с любимия човек. Ето защо не е изненада, че Опатия многократно е обявявана за един от най-романтичните градове в Европа и си е спечелила репутацията на популярна дестинация за сватби.

Благодарение на меката зима в района можете да останете на открито и да се насладите на дълги разходки в парковете на Опатия и по крайбрежните алеи или да изпиете чаша кафе на тераса дори през зимата. Лятото в Опатия е слънчево и без много валежи, което означава, че ще имате възможност да плувате през целия си престой. Приятният климат прави Опатия популярна дестинация през всички сезони.

Чинкуе Тере, Италия

Чинкуе Тере е една от най-добре запазените естествени зони в Средиземноморието. Исторически и геоморфологични причини са забранили прекомерното жилищно строителство и създаването на големи пътни артерии (които вместо това се намират във вътрешността на страната във Вал ди Вара). Човешката дейност и особено лозарството са допринесли за създаването на уникален пейзаж, в който развитието на типичните каменни стени е толкова мащабно, че се равнява на това на известната Велика китайска стена.

Синтра, Португалия

Синтра е скъпоценен камък, разположен между планините и морето, който очаква да бъде открит от всички, които се осмелят да се изгубят в неговото величествено историческо наследство, пищна природа, космополитно културно предлагане и богата гастрономия.

Синтра излъчва романтична аура, която е оставила дълбок отпечатък върху душата и творчеството на писателите, които през XVIII и XIX в. са пионери на романтичния дух. Синтра е истинска столица на романтизма. Това е място, което трябва да се преживее!

Екс-ле-Бен - Алпийската ривиера, Франция

Това е идеалното място за среща на двама влюбени. Свързваме се отново със себе си, но и с другия, споделяйки удоволствието да сме тук, да се чувстваме живи и да се обичаме.

Разходката покрай езерото задължително ви отвежда на един от главните докове на Aix les Bains Riviera des Alpes. Тук се чувствате така, сякаш се разхождате по вода, съвсем сами в света в този 360-градусов пейзаж. Погледът ви се губи в хоризонта и се среща с планините, които падат право в езерото.

Остров Мадейра, Португалия

Архипелагът Мадейра е синоним на чар и изтънченост. Във Фуншал ще бъдете очаровани от ярките цветове на Mercado dos Lavradores - пазар, на който цветя, плодове и типичните за острова костюми на сергиите се съчетават в мозайка, пълна с живот.

Само на кратко разстояние можете да се изкачите с кабинковия лифт до Монте и върха на хълма, откъдето в компанията на любимия човек да наблюдавате залива, осеян с яхти, които се поклащат в открито море.