Начин на живот

Принц Хари за първи път се срещна с кралицата от 2 години насам

Принц Хари и Меган са видели и принц Чарлз в замъка Уиндзор

Принц Хари за първи път се срещна с кралицата от 2 години насам

Снимка: Anwar Hussein/WireImage

Британският принц Хари и съпругата му Меган се срещнаха лично с кралица Елизабет II за първи път от 2 години насам. Двойката се отби в Обединеното кралство на път за Хага, където ще участва в Игрите на Invictus. Основен мотив за посещението е било желанието на Хари да види баба си, писа вестник The Sun.

От Бъкингамския дворец отказаха коментар, отбелязва Ройтерс.

Принц Хари и Меган са се срещнали и с принц Чарлз в замъка Уиндзор. Хари, който се премести в Съединените щати с Меган, не присъства на възпоменателната церемония в памет на дядо му – принц Филип миналия месец. Отсъствието му беше оправдано с разногласия с правителството относно сигурността.

Кралица Елизабет II навършва 96 години през март, но изпитва затруднения с ходенето. Затова тя не присъства на годишната служба Маунди в параклиса Свети Георги в замъка Уиндзор в четвъртък. Тя няма да присъства и на службата за Великден в Уиндзор.

Визитата на принц Хари и съпругата му е първото им съвместно пътуване до Великобритания, след като двамата се отказаха от кралските си задължения през март 2020 г.

Ако се вълнувате от живота на кралското семейство, ще ви е интересно и....