Начин на живот

Пролетното почистване – ред и в дома, и в душата

В търсене на хармонията

Чистотата и добрата хигиена са задължителен елемент от пълноценния живот, особено във време на пандемия. Затова първите лъчи на пролетното слънце ни напомнят, че е време за ежегодното пролетно почистване! Всички знаем колко страхотно е усещането, когато разтребим у дома и поставим всичко на мястото му – психологическата ни настройка се променя и се чувстваме сякаш държим целия си живот под контрол, макар и за малко. А редът обхваща не само стаите, но и съзнанието. Затова си направете плейлист с любими парчета, които ви карат да се раздвижите, въоръжете се с търпение и превърнете жилището си в убежище на вашата хармония!

Разбира се, основният елемент от почистването са подовите настилки. Чистотата им е първото нещо, което има нужда от ежедневна грижа за хармоничен дом. Със замърсяването на подовите повърхности изчезва лекотата на стъпките, а на нейно място се появява съмнението дали домашната хигиена е на добро ниво.  Все пак всички замърсявания рано или късно се озовават на пода, а ако имате малки деца или домашни любимци, които с любопитство изследват всяка гънка на паркета ви, то чистият под е абсолютно задължителен. 

Затова сме намерили идеалния помощник, който да ни помогне не само в пролетното почистване, а и във всяко следващо! Прахосмукачките-роботи iRobot Roomba® подържат  изрядната ежедневна чистота на подовете без усилия от наша страна. Нещо повече – новите модели Roomba® i3 и i3+ сами разпознават участъците с по-сериозно замърсяване и им отделят повече време, за да бъде резултатът абсолютно перфектен. Магията се случва благодарение на система Dirt Detect, а роботът автоматично разпознава по-зацапаните места и не си тръгва от тях, докато не ги почисти. Случвало се е прахосмукачката – робот да помогне в прохождането на най-малките, защото бебетата обичат да я следват, докато работи.

 

Интелигентна навигация на моделите Roomba® i3 и i3+ работи със силициеви оптични жироскопи и използва подови сензори за целенасочено почистване на всички замърсявания. Движението й е систематично и се извършва ред по ред, за да не изпусне нищо, включително и труднодостъпните места, които ние не успяваме да почистим ръчно. Roomba ефективно почиства помещенията в цялото домакинство, включително покрай стените, ъгли, около мебелите и под тях. Почистващата глава пък автоматично се наглася спрямо настилката – килими, плочки и др., докато се придвижва в пространството.

Прахосмукачката робот е нашият неотменен помощник по време на сезонните разтребвания, защото ни спестява време, което можем да инвестираме в чистенето на друг участък от дома ни. А в междинното почистване през седмицата той върши всичко, докато ние си пием кафето или се радваме на времето с близките. А можете да свържете робота си с приложението iRobot HOME за почистване от разстояние.

Сред готините екстри е това, че в комбинация със станцията Clean Base за зареждане и самопочистване, моделите Roomba i3 и i3+ сами се грижат за изхвърлянето на боклука от контейнера! Clean Base разполага с антиалергенната торбичка, която побира до 60 контейнера с боклук, а дискретен индикатор върху станцията напомня кога трябва да сменим торбичката.

Но най-любимата ни характеристика на серията i е, че моделите Roomba i3 и i3+  наподобяват текстил. Така се превръща не просто в ценен помощник, но и в стилен аксесоар, който не се чудим къде да приберем, когато не е в употреба. Затова и думата, която най-точно описва този малък личен "асистент" е хармония, която той ше ни помогне да пренесем и у дома!

 

С подкрепата на iRobot