Начин на живот

След 16 години Крисчън Бейл сбъдва мечта да построи домове за деца

Дванайсет къщи, в които ще живеят братя и сестри, които няма да бъдат разделяни в различни приемни семейства

След 16 години Крисчън Бейл сбъдва мечта да построи домове за деца

 Рами Малек, Андреа Райзбъроу, Марго Роби и Крисчън Бейл  на европейската премиера на „Амстердам“ в Odeon Luxe Leicester Square на 21 септември 2022 г. в Лондон, Англия (Снимка за Getty Images - Samir Hussein/WireImage)

Актьорът Крисчън Бейл положи основите на проект, за който се бори от 16 години - построяване на десетки домове и обществен център в Лос Анджелис, чиято цел е да не се разделят братя и сестри, настанявани в приемни семейства, съобщиха световните агенции. 

Носителят на награда "Оскар" направи първа копка с усмивка на уста в компанията на местни политици и спонсори в град Палмдейл, на 80 км северно от Лос Анджелис. Те дадоха начало на строежа на приемните домове и обществения център. Дванайсетте къщи, които се намират в общинския център, трябва да бъдат завършени през април 2025 г.

Идеята е на Бейл и той от доста време работи за нея. След множество препятствия, най-после актьорът от “Черният рицар” на режисьора Кристофър Нолан стартира своя благотворителен проект. 

 "Щях да направя всичко това сам, ако зависеше от мен", казва той в интервю за АП, като добавя, че  е имал наивна представа и не е предполагал, че ще отнеме толкова време 

Роденият във Великобритания Бейл живее в Калифорния от началото на 90-те години на миналия век. След като разбира за големия брой нуждаещи се от приемна грижа братя и сестри в Лос Анджелис, разделяни в различни семейства, актьорът си поставя за цел да изгради нова общност. 

 

7 от най-впечатляващите трансформации на актьори в киното

След 16 години Крисчън Бейл сбъдва мечта да построи домове за деца