Начин на живот

Суперефективна бърза тренировка, която да направите у дома

Ако сте от активните хора - този текст е за вас!

Суперефективна бърза тренировка, която да направите у дома

PixaBay

Има дни и периоди, в които колкото и да се опитвате да отделите време да тренировка, но не успявате. Това се превръща в проблем и не само заради чисто физическия аспект на обездвижването. Ако сте от активните хора, които отдавна са осъзнали колко добре влияят редовните тренировки на психиката, а напоследък сте така погълнати от ангажименти, че сакът с екипа само събира прах и картата ви за фитнес отдааавна е изтекла - тази тренировка е за вас!

Само  в рамките на 10 минути ще обхванете всички мускулни групи, ще изгорите калории и стимулирате мозъчната дейност, а също така и ще увеличите дихателния капацитет. Дори повече - не ви е нужно никакво оборудване и може да я изпълните в произволен момент у дома.

Какъв е планът за тренировката?

Правете всяко от упражненията със собствено тегло на интервали 50/10 (50 секунди интензивно усилие, 10 секунди почивка). Ако сте напълно начинаещ или възобновявате тренировките след дълга пауза, работете на интервали 30/30 (30 секунди интензивно усилие, 30 секунди почивка). Направете два кръга. За максимален резултат – не се щадете, поддържайте висока интензивност на повторенията.

Ако нямате опит с HIIT тренировките неизбежно ще си зададете въпроса дали те са ефективни и отговорът е - да!  Не забравяйте: след като минете през всички упражнения, с разумно от вас избран интервал на натоварване, веднага повторете още веднъж. За 10 минути гарантирано от вас ще се лее пот и на финала ще сте доволни от резултата и по-усмихнати. Затова настройте таймерите си- започваме!

FLAT OUT BURPEES

 

 SKIER ABS

 

TOUCHDOWN LUNGES

 

PUSH-UP SHOULDER TAPS

 

180 JUMP SQUATS