Начин на живот

В знак на протест руски инфлуенсърки нарязаха чантите си Chanel

Руски инфлуенсърки режат чантите си Chanel в социалните мрежи в знак на бунт срещу ограниченията, наложени от луксозната френска марка.

В знак на протест руски инфлуенсърки нарязаха чантите си Chanel

снимки: Инстаграм

Докато краят на войната в Украйна все още не се вижда, а Путин е наричан открито от лидери на държави военнопрестъпник, в паралелна вселена руски инфлуенсърки водят своя собствена битка отвъд войната и икономическите катастрофи, която вълнува единствено тях.

Te изпаднаха в истинска немилост след като Chanel затвори магазините си на територията на Русия и преустанови продажбата на свои продукти на хора, които се намират извън Русия, но могат да занесат придобивките си там. Руските почитателки на модния бранд се оплакаха, че този ход е "антируски“ и обвиниха марката в "русофобия в действие". В резултат сметнаха за най-разумно да отвърнат на удара като съсипят своите чанти Chanel публично.

„Ако Chanel не уважава своите клиенти, защо ние трябва да уважаваме Chanel?“ Това каза руският модел Виктория Боня във видео в Инстаграм в сряда, преди да посегне към ножицата и да отреже наполовина черна чанта Chanel. На видеото се вижда как тя захвърля настрани остатъците и се сбогува с думите „Bye, Bye“.

 

Няколко други руски инфлуенсърки последваха примера й, като заснеха как унищожават чантите си на Chanel в знак на протест срещу забраната да купуват стоки от френската луксозна марка.

Телевизионната водеща и актриса Марина Ермошкина е дори по-изобретателна и използва друг иновативен уред - градински ножици, за да изрази гнева си върху своя Chanel:

"Нито чанта, нито каквото и да е, не струва повече от любовта ми към родината. Срещу русофобията съм“, написа тя към видеото.

„Chanel са просто аксесоари, които в даден момент се използват, за да унижават хората, моите сънародници, за дискриминация на хората на база националност, никога няма да приема това. В крайна сметка важни са принципите“, убедена е тя.

 

Към протестната акция се присъедини и Катя Гусева, която има 587 хиляди последователи. Тя обяви пред своята онлайн  общност, че действа по примера на Ермошкина.

"Винаги съм си мечтаела за дамска чанта на Chanel и миналата година я получих. Но след като научих за политиката на марката срещу Русия, реших да се сбпгувам с тези аксесоари от всекидневието си, докато ситуацията не се промени."

"Рускините сме красиви, независимо от това дали носим чанти на Chanel или не“, категорична е тя.

Междувременно от Chanel не се трогнаха особено от саможертвата на инфлуенсърките и обявиха, че ще продължат да подкрепят санкциите срещу Русия, пишат от "Insider".

А ние все пак сме им благодарни, че има с какво да ни развеселят на фона на мрачните новинарски емисии, които слушаме ежедневно. 

 

 

Режисьорът на „Бонд“ споделя човешки истории от войната в Украйна