Начин на живот

Жените бягаха във "време за мъже" на BIODERMA Women’s Run

Над 200 жени се включиха във второто издание на събитието

В дъждовната съботната сутрин над 200 жени се включиха в BIODERMA Women’s Run – първото изцяло дамско бягане в България, подкрепено и от нас, Момичетата от града.''

Дистанцията от 3 километра беше покорена от Милица Мирчева за време от 10:35, с което подобри представянето от първото издание на събитието с 25 секунди. Най-бързата двойка в категорията "Мама и аз" – Ния Йотова и Виктор, взе разстоянието за само 12:46. А специалното модно жури връчи приза за "Най-оригинален костюм" на Марина Братан.

"Присъствието на толкова жени тук днес, в това “време за мъже”, е още едно доказателство, че у нас има нужда от такъв тип събития и че заедно "бягаме" в правилната посока", коментира Мира Драганова, генерален директор на NAOS за регион Балкани, с усмивка и намигване към необичайните за месец юли климатични условия.

За BIODERMA успешното организиране и провеждане на бягането е и важен момент в продължаващата реализация на дългосрочен ангажимент, поет от компанията, към Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания". За трета поредна година BIODERMA подкрепя Сдружението с кампанията "Заедно сме в училище без граници", като 20% от събраните средства от регистрации в събитието ще бъдат дарени за осъществяването на учебната 2020/2021 година за деца, които са на лечение и трябва да продължат учебния си процес в болнични условия. Актрисата Ирмена Чичикова, която е лице на благотворителната инициатива, стартира с почетния номер 1.