Нашите препоръки

3 от най-любимите ни street food места в сърцето на София

Кои са те?

Все повече преоткриваме не само предимствата, но и вкуса на така наречената „улична храна“ и се радвам, че в София все повече се появяват места, които не само допринасят за артистичната атмосфера на града, но и ни дават възможност за истинско гурме преживяване.

Точно като бургерите и картофките на Street Chefs. Минавайки по ул. „Алабин“, няма как да не сте забелязали, че отскоро на номер 39 е акостирала тяхната каравана, от която се носи познатия аромат на прясно приготвените им street food ястия. Романтичните лампички, графитите и цветният жълт бус допринасят този малък оазис в сърцето на града да се превърне в перфектния instagrammable спот. Малко калоричен, но пък толкова вкусен.

Съвсем наскоро открих още едно страхотно място, което са намира в близост до Народния театър. Mangi & Piangi пренася изкуството на италианската улична храна в София с невероятните чабата сандвичи, сочните пиадини и вкусните картофки. Да, сандвичите са страхотни, без значение дали ще изберете вегетариански или с различни италиански колбаси, които задължително се комбинират с бира или вино. Мястото, на което е разположена тяхната каравана е толкова цветно и артистично, че няма как да не се изкушите да си направите поне няколко снимки за Инстаграм.

Продължаваме с италианската тема, защото третото място ни отвежда на площад Гарибалди, където се намира една от локациите на италианското бистро Bricole. От него винаги се изкушавам да си взема парче току-що изпечена пица, но не пропускам да се поглезя и с десерт. Просто защото тяхното джелато е занаятчийско, натурално и приготвено на място. Винаги комбинирам поне два вкуса от него, а на финал не си тръгвам и без ароматното им италианско еспресо. Защото дори и през есента можем да си доставим онова усещане за dolce vita, които ни носи безгрижие, радост и удоволствието да се наслаждаваме на храната още по-пълноценно.

Аутфит: Яке, чанта и маратонки Nike от District, панталон, блуза и шапка архив на стилиста

С подкрепата на District